Πολιτική

Μέρκελ για Ελλάδα: “Κίνητρο για το μέλλον η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας”

Μέρκελ για Ελλάδα: “Κίνητρο για το μέλλον η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας”
Με δήλωσή της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στέλνει μήνυμα ότι "η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στη φιλία της με τη Γερμανία".

«Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» τονίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε αποκλειστική δήλωσή της στην «Καθημερινή», ενόψει της επίσκεψή της στην Αθήνα.

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τονίζει η κ Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, αναγνωρίζει στη δήλωσή της ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα» για να σημειώσει, ωστόσο, ότι «η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα» , επισημαίνοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον».

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι “η Ελλάδα στην πορεία της αυτή, μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία”.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα (10/1/19) και αύριο (11/1/19) η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα στις 17:30 και στις 18:10 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή στις 16:30.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments