Άποψη

Καμμένος: Από ρεζέρβα… βασικός

Καμμένος: Από ρεζέρβα… βασικός
Ο Πάνος Καμμένος κατάφερε να μετατρέψει τους ΑΝΕΛ από κομπάρσους σε πρωταγωνιστές. Ο Νίκος Μαρουλίδης παίρνει την... πένα του και μέσω του blog του στο pagenews.gr γράφει για τη στάση του Καμμένου τα χρόνια της συγκυβέρνησης.

Ο Πάνος Καμμένος μπήκε ως ρεζέρβα, έγινε βασικός, σκόραρε, έσβησε και καταληκτικά αποχώρησε. Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με έναν αστέρα του ουρανού, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ακολούθησε πολιτικά όλα τα στάδια της ζωής. Γέννεση, εξέλιξη, θάνατος. Ωστόσο, ότι και εάν έγινε στο τέλος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ “έπαιξε μπάλα”.

Μπορεί την βαθιά επιρροή και δύναμη ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης να την απέκτησε σταδιακά και με μεθοδικότητα, όμως κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως ο Καμμένος από το 2015 έως και τις πρώτες μέρες του 2019 που άντεξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέκτησε εξουσία που δεν άρμοζε σε έναν κυβερνητικό εταίρο που είχε ποσοστό λίγο πάνω από το 3%.


Διαβάστε σχετικά: Μήπως τελικά ο Καμμένος να κατέβει στην επόμενη στάση;


Χαρακτηριστικό δείγμα της επιρροής Καμμένου (και των ΑΝΕΛ) όλα αυτά τα χρόνια είναι ακόμα και οι παραιτήσεις δύο υπουργών. Ο Τσίπρας δεν είναι αυτός που του έκανε το χατήρι “αποκεφαλίζοντας” τον Φίλη για την περίφημη κόντρα του για το εκκλησιαστικό; Η παραίτηση του Κοτζιά, δεν είχε και αυτή “άρωμα” και “υπογραφή” Καμμένου;

Οι ΑΝΕΛ λοιπόν και τα… παιχνίδια τους δημιούργησαν ουκ ολίγες φορές εσωτερική κρίση στην κυβέρνηση. Κρίση που παράλληλα έδωσε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να κατακρίνει τα πάντα -και όχι αδίκως πολλές φορές- αφού η στάση του Καμμένου άλλαζε κάθε φορά κατά περίπτωση. Οι πολίτες έδωσαν το χρίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο η κυβέρνηση ποτέ δεν κατάφερε να ξεφύγει από την σκιά του Καμμένου.

Ουσιαστικά, οι ΑΝΕΛ από ρεζέρβες έγιναν βασικοί. Από την αφάνεια ήρθαν ξαφνικά στο προσκήνιο. Από “δεύτεροι” έγιναν “πρώτοι”, και αυτό ζημίωσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια του κόσμου, αφού έδειχνε να μην μπορεί να διαχειριστεί τα “παραθυράκια” που συχνά πυκνά άνοιγε ο Καμμένος με την συμπεριφορά του.


Διαβάστε επίσης: H δέσμευση και η νέα «διγλωσσία» του Καμμένου


Ο “σύντροφος Πάνος” λοιπόν, έμεινε στην καρέκλα του όσο περισσότερο μπορούσε, αφού τράβηξε το σχοινί μέχρι εκείνο το σημείο που ήταν έτοιμο να σπάσει. Πλέον, σαν… κύριος αποχώρησε από την κυβέρνηση προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε όπως είπε μάλιστα και ο βουλευτής το ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος τον Ιανουάριο του 2015, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του για το Σκοπιανό και τότε όλη η Κ.Ο των ΑΝΕΛ, τις είχε ψηφίσει. Το 2019 όλοι το ξέχασαν. Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments