Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ξεκινά τη λειτουργία του το Film Office στην Πάτρα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ξεκινά τη λειτουργία του το Film Office στην Πάτρα
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει στην Πάτρα η λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει στην Πάτρα η λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Το γραφείο θα αποτελέσει έναν κόμβο διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς επίσης διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.

Η λειτουργία Film Offices στις Περιφέρειες, χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ωστόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί παράλληλες ευκαιρίες για να προσελκύσει τους σημαντικούς διεθνείς φορείς που επενδύουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, αντλεί πόρους από το ευρωπαϊκό έργο CIAK, μέσω του οποίου υπάρχει ήδη ανοικτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, για την χρηματοδότηση 10 συνολικά ταινιών μικρού μήκους με αντικείμενο την κοινή ιστορία Ελλάδας και Ιταλίας.

Επίσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, η Δυτική Ελλάδα, καθίσταται ελκυστική στη βιομηχανία του κινηματογράφου για έναν επιπλέον λόγο, καθώς βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαμόρφωση της προκήρυξης που αφορά την «Ενίσχυση των Δημιουργικών Επιχειρήσεων», μια νέα δράση που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» με το χρηματικό ποσό των 7.800.000 ευρώ.

Η σχετική πρόσκληση, εκτός των άλλων, θα απευθύνεται στον κλάδο ψυχαγωγίας. Ειδικότερα, θα αφορά και επιχειρήσεις που συνδέονται με τη βιομηχανία θεάματος, τα οπτικο-ακουστικά μέσα, τη διαφήμιση, την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και άλλους τομείς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μέσω του Film Office φιλοδοξούμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να καταστεί ανταγωνιστική για την φιλοξενία κινηματογραφικών παραγωγών και παραγωγών σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων».

‘Αλλωστε, όπως πρόσθεσε, «το νέο θεσμικό πλαίσιο, με την παροχή κινήτρων ευνοεί την επιλογή της Ελλάδος για τέτοιες παραγωγές, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα και θετική προβολή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments