Τεχνολογία

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το Facebook νικά κατά κράτος το Instagram στις προτιμήσεις των Κροατών

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το Facebook νικά κατά κράτος το Instagram στις προτιμήσεις των Κροατών
Περίπου τρία εκατομμύρια Κροάτες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου τρία εκατομμύρια Κροάτες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Instagram, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη πρόσφατα στη χώρα.

Πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών έρχεται το Facebook με 1,9 εκατομμύρια χρήστες και ακολουθεί το Instagram, με 1,1 εκατομμύρια χρήστες.

Η κατακόρυφη αύξηση των χρηστών των προαναφερόμενων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κροατία καταγράφηκε κυρίως από το Μάιο του 2017 και έπειτα, καθώς, πριν από την προαναφερόμενη χρονική περίοδο, το Instagram ήταν ένα από τα κοινωνικά δίκτυα για τα οποία οι Κροάτες δεν επιδείκνυαν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τον Ιανουάριο του 2017 υπήρχαν 390.000 χρήστες Instagram στην Κροατία, ενώ τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2017, ο αριθμός χρηστών του δικτύου ανήλθε σε 730.000.

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών χρηστών του Facebook στην Κροατία είναι 1,9 εκατομμύρια και το ποσοστό γυναικών και ανδρών είναι περίπου στα ίδια επίπεδα, με 940,000 γυναίκες χρήστες (49%) και 960,000 άνδρες χρήστες (51% ).

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών χρηστών Instagram στην Κροατία είναι 1,1 εκατομμύρια, με 590,000 γυναίκες χρήστες (54%) και 510,000 (46%) άνδρες χρήστες.

Η μεγαλύτερη ομάδα ενεργών Facebook ανήκει στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών, ενώ οι πιο δραστήριοι χρήστες του Instagram είναι εκείνοι που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments