Κόσμος

Πούτιν: Μειώθηκε σημαντικά η δημοτικότητά του από το 2015

Πούτιν: Μειώθηκε σημαντικά η δημοτικότητά του από το 2015
Τι αναφέρουν δυο ερευνητικά ινστιτούτα για την δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δυο ερευνητικά ινστιτούτα πραγματοποίησαν, μετά τους εορτασμούς του νέου έτους, δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν έπεσε αρκετά.

Σύμφωνα μάλιστα με την μία δημοσκόπηση έφτασε το ιστορικό μίνιμουμ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της VICIOM του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν έπεσε στο 33,4%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 η δημοτικότητα του είχε φθάσει το 36,5%. Αυτά είναι τα χαμηλότερα ποσοστά από το 2006, όπως αναφέρουν τα BBC (Russian), Reuters και αναδημοσιεύει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το VICIOM έθεσε ευθέως το ερώτημα «ποιόν εμπιστεύεστε κατά την λύση σημαντικών κρατικών ζητημάτων», δίνοντας τη δυνατότητα στους ερωτηθέντες να επιλέξουν έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών.

Ο Πούτιν καταλαμβάνει ηγετική θέση στις απαντήσεις.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόϊκγου 13,7% και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 9,3% , ενώ η δημοτικότητα και των δύο πολιτικών εμφανίζεται μειωμένη κατά 2,3 και 2,4 αντίστοιχα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.

«Εάν πάρει κανείς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα τελευταία 15 χρόνια, τότε θα διαπιστώσει ότι το χαμηλότερο ποσοστό 45% είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2005» όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ το 2015.

Με βάσει αυτή την εκτίμηση, μπορεί να ειπωθεί ότι από το 2015 η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου μειώθηκε σημαντικά.

Παρόμοια δημοσκόπηση με την χρήση διαφορετικής μεθοδολογίας πραγματοποίησε το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (FOM) διαιρώντας τους ερωτηθέντες σε εκείνους που εμπιστεύονται απόλυτα τον πρόεδρο και σε αυτούς που μάλλον τον εμπιστεύονται. Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη κι έδειξε ότι η δημοτικότητα του Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 60%, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 μειώθηκε στο 57%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης