Πολιτική

Λυκούδης: “Θα στηρίξω με την ψήφο μου τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Λυκούδης: “Θα στηρίξω με την ψήφο μου τη Συμφωνία των Πρεσπών”
Ο Σπύρος Λυκούδης υπερψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό που ήδη γνωρίζαμε επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης. Συγκεκριμένα, όπως είπε θα δώσει θετική ψήφο στην συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε επιτύχει όσον αφορά την επίλυση του ονοματολογικού της γειτονικής χώρας.

«Η συμφωνία διασφαλίζει την εθνική γραμμή όσον αφορά τη λύση για το όνομα και γι’ αυτό συνιστά επιτυχία. Η συμφωνία επιλύει τις σημαντικές εκκρεμότητες και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής που έχει δυνατότητες αλλά και κινδύνους. Θα δοκιμάσει τις σχέσεις μας με τους γείτονες και μακάρι να πετύχουμε. Θα στηρίξω με την ψήφο μου στην συμφωνία, ελπίζοντας και προτρέποντας όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και να πάψουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά ας κάνουν όλοι μερικά βήματα πίσω», είπε.

Ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε πως σέβεται όλους εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη για τη συμφωνία από τη δική του, τους κάλεσε όμως και εκείνοι να σεβαστούν την δική του θέση.

«Όσοι είναι αντίθετοι στην συμφωνία έχουν από όλους μας τον απόλυτο σεβασμό μας, είναι παράλογο να στέκεται κάνεις στη γραφικότητα των κινητοποιήσεων και στις ακροδεξιές ακρότητες. Όμως θα απαιτούσα από αυτούς που κινητοποιούνται να σέβονται και τον πατριωτισμό τον δικό μας και να μην τον αμφισβητούν. Δεν μας βγάζει πουθενά μια τέτοια στάση, μας οδηγεί σε νέες επικίνδυνες καταστάσεις και σε νέες εθνικές περιπέτειες που θα τις πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά», υπογράμμισε.

Κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ υποστήριξε πως η πλειοψηφία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει την Συμφωνία «και να την εμπλέξει σε πολιτικές σκοπιμότητες πυροδοτώντας εθνικιστική έξαρση» και πως «η ΝΔ συμμετέχει στον αχρείαστο ανώφελο εθνικό διχασμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments