Κόσμος

Brexit: Η συμφωνία αποχώρησης πρέπει να αλλάξει, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Τ. Μέι

Brexit: Η συμφωνία αποχώρησης πρέπει να αλλάξει, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Τ. Μέι
Η αυριανή συζήτηση για το Brexit θα ανοίξει με τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, Στίβεν Μπάρκλεϊ, και θα κλείσει αύριο το βράδυ με ομιλία της Τερέζα Μέι.

Brexit: Η Συμφωνία για την Αποχώρηση θα πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη υποστήριξη από την Βουλή των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η πρωθυπουργός είναι απολύτως δεσμευμένη να γίνει η αποχώρηση από την ΕΕ με συμφωνία, αλλά σαφώς για να κερδίσουμε κοινοβουλευτική υποστήριξη σε αυτή την συμφωνία, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές» ανέφερε, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι αλλαγές αφορούν το κείμενο της συμφωνίας αποχώρησης ή κάποιο είδος προσθήκης σε αυτή.

Αναφερόμενος στις αντιρρήσεις της ΕΕ για μία επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε ότι τόσο οι Eυρωπαίοι ηγέτες όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν η αποχώρηση να γίνει με συμφωνία, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ωστόσο, η συμφωνία απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο, οπότε, «εάν θέλουμε να φύγουμε με συμφωνία, θα χρειαστεί να γίνουν ορισμένες αλλαγές».

Αναφορικά με την δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τους βουλευτές προκειμένου να βρεθεί αποδεκτή λύση από το κοινοβούλιο, συνεχίζονται, και αρνήθηκε να πει κατά πόσο η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις τροπολογίες που τυχόν θα εγκριθούν αύριο, είτε είναι νομικά δεσμευτικές ή όχι.

Όπως ανακοίνωσε, η αυριανή συζήτηση για το Brexit θα ανοίξει με τοποθέτηση του υπουργού για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, και θα κλείσει αύριο το βράδυ με ομιλία της Τερέζα Μέι, μισή ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία. Προέτρεψε, επίσης, τον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, να επιτρέψει ένα εύρος τροπολογιών προς συζήτηση, που αντιπροσωπεύουν όλο το κοινοβούλιο.

Διαβάστε Eπίσης