Ελλάδα

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Καρέ – καρέ η αναπαράσταση της απελευθέρωσης του (vid)

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Καρέ – καρέ η αναπαράσταση της απελευθέρωσης του (vid)
Η αστυνομία γύρισε video με την αναπαράσταση της απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη. Στο video καταγράφεται από την αρχή έως το τέλος η επιχείρηση.

Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν απ’ τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν άλλωστε και οι Αρχές. Ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης μάλιστα τη χαρακτηρίζει ως μια απ’ τις δυσκολότερες υποθέσεις σε ολόκληρη την καριέρα του.

Τώρα, η αστυνομία γύρισε video με την αναπαράσταση της απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη. Στο video καταγράφεται από την αρχή έως το τέλος η επιχείρηση.

«Η υπόθεση ήταν μια από τις δυσκολότερες σε όλη την καριέρα μου των 35 ετών», σημειώνει ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο οποίος μιλάει για την υπόθεση της απαγωγής.

Η απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη θυμίζουμε πως έγινε τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου 2017, 186 ημέρες μετά την απαγωγή του, στις 30 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία σε μάντρα αυτοκινήτων, περιμένοντας λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Στις επτάμισι το πρωί εκείνης της ημέρας έγινε έφοδος στην αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον 53χρονο Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεμένο πάνω σε στρώμα με αλυσίδα στο πόδι.

Oι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων με θερμική κάμερα, κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους απαγωγείς καθώς η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εβδομάδες πριν, πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας.

«Ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες», είχε πει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Το video της αναπαράστασης της επιχείρησης μεταδόθηκε από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments