Πολιτική

Κανονισμός της Βουλής: Τον αλλάζουν για να «σώσουν» τον Καμμένο

Κανονισμός της Βουλής: Τον αλλάζουν για να «σώσουν» τον Καμμένο
Τη Δευτέρα ο Νίκος Βούτσης συγκαλεί την Επιτροπή Κανονισμού της βουλής, προκειμένου να συζητήσουν για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού.

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εν μέσω σεναρίων για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και μετά την απόφαση του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου να μην παραιτηθεί.

Τη Δευτέρα 4/2/19 στις 2 το μεσημέρι, ο Νίκος Βούτσης συγκαλεί την Επιτροπή Κανονισμού της βουλής, προκειμένου να συζητήσουν για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού η οποία θα επιτρέψει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να παραμείνει επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει πλέον 5 βουλευτές.

Η πρόσκληση τυπικά δεν αφορά το θέμα της αλλαγής των όσων ισχύουν για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής, όπως έλεγαν πηγές της προεδρίας της βουλής.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ενδεχομένως να διατυπωθεί από τον Νίκο Βούτση και συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να διασωθεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σε διαφορετική περίπτωση, θα χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και τα προνόμια που αυτό επιφέρει.

Νέα Δημοκρατία για Βούτση: Οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται

Για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Βούτση «να συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και να μην συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» καθώς, διαφορετικά, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου».

«Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κ. Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη για να ψηφίσει και το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο Πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα, δεν της αξίζει τέτοια κατάντια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση φαίνεται πως σκέφτεται η Νέα Δημοκρατία.

«Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μιας κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ακόμα ότι «είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα (1/2/19) υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

Πάνος Καμμένος: Προς διαγραφή ο Παπαχριστόπουλος

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι αποφασισμένος να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Κάτι τέτοιο, αναμένεται να συμβεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα (4/2/19).

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε τις προθέσεις του σε κομματική εκδήλωση των ΑΝΕΛ το βράδυ της Παρασκευής στην παραλιακή, όπου παραβρέθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των ΑΝΕΛ στην κοπή της πίτας του κόμματος, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν πρόκειται να περιμένει την παραίτηση Παπαχριστόπουλου και πρόκειται να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή του από το κόμμα.

Τοσουνίδης: Να αφήσουν όπως είναι τον κανονισμό της Βουλής

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε σημερινή παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» τόνισε ότι εκείνο που ζητούν είναι να παραμείνει ως έχει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του Προέδρου της Βουλής απάντησε «θα μελετήσουμε οτιδήποτε κατατεθεί, πρέπει να μελετήσουμε το περιεχόμενο μιας πρότασης μομφής».

Απευθυνόμενος, μέσω απάντησής του σε σχετική ερώτηση, στους Θ. Παπαχριστόπουλο και Τ. Κουΐκ είπε «υπηρετήστε αυτά για τα οποία σας ψήφισαν οι ψηφοφόροι. Αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί».

«Όσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, να υπηρετήσουν τις δεσμεύσεις μας, τις αξίες μας, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις έδρες. Έρχονται οι επόμενοι που μπορούν να στηρίξουν όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στους Έλληνες» είπε, χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments