Άποψη

Αλέφαντος: “Αυτός κάνει τα 100 μέτρα σε 1 λεπτό και θέλουν και πρωτάθλημα”

Αλέφαντος: “Αυτός κάνει τα 100 μέτρα σε 1 λεπτό και θέλουν και πρωτάθλημα”
Ντέρμπι χωρίς Αλέφαντο δε γίνεται. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι χθες στο ΟΑΚΑ και ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο blog του στο pagenews.gr με τον δικό του μοναδικό τρόπο όσα είδε χθες από τους δύο δικεφάλους, αλλά και όσα περιμένουμε να δούμε την ερχόμενη Κυριακή στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Ο Νίκος Αλέφαντος απασφαλίζει και τα λέει έξω απ’ τα δόντια για όσα μας έδειξαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ χθες στο ΟΑΚΑ. Ποιος παίκτες κάνει τα 100 μέτρα σε 1 λεπτό, ποιος δεν μπορεί να δώσει έναν τράκο, ποιος είναι ο Κούδας της εποχής μας και τι θα κρίνει το ντέρμπι της Τούμπας.

“Στο ΑΕΚ- ΠΑΟΚ ο ΠΑΟΚ πήγαινε για δύο αποτελέσματα. Έμεινε νωρίς με 10 παίκτες όντας μπροστά στο σκορ και αυτοκτόνησε για εμένα έτσι όπως έπαιζε μετά την αποβολή διότι καθόταν για 40 λεπτά πίσω από τη σέντρα χωρίς να απειλεί καθόλου! Δεν παίζεται έτσι το ποδόσφαιρο, χωρίς να βγάζεις μία αντεπίθεση. Έφερε την ΑΕΚ έξω από την περιοχή του. Παίζεις 4-4-1 με 10 παίκτες, βγάλε και καμία κόντρα ρε Λουτσέσκου. Παίκτες έχεις. Ήταν θέμα χρόνου να βάλει το γκολ η ΑΕΚ με τον Πόνσε.

Αλλά και ο Ουζουνίδης όπως έπαιξε δεν μου άρεσε. Δεν μπορείς να βάλεις δεύτερο γκολ σε αυτόν τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες που κάθεται στην περιοχή του; Οι αλλαγές δεν σου βγήκανε. Όμως ο Ουζουνίδης έχει ένα ελαφρυντικό. Δεν έχει παίκτες.

Είναι χαφ αυτός ο Μπακασέτας που κάνει τα 100 μέτρα σε… ένα λεπτό; Όπου και να δεις σε σοβαρούς χαφ στην Ευρώπη, μπορεί να μην έχουν τεχνική του 10 και να έχουν τεχνική του 7, όμως έχουν αντοχή στην ταχύτητα. Τι έχει ο Μπακασέτας, ένα ποδάρι έχει. Και τι έκανε στο ματς, ένα σουτ.

Ανύπαρκτος ο Μάνταλος. Τον συγκρίνανε κάποτε με τον Φορτούνη. Γελάει ο κόσμος. Αδύναμος είναι, να δώσει ένα τράκο δεν μπορεί, ιδιαίτερα γρήγορος δεν είναι, παίκτης του 7 είναι.


Αλέφαντος: Όταν στήνεις έτσι την ομάδα θα το πληρώσεις


Στον Φορτούνη ποντάρω για την Τούμπα. Δύσκολο το ματς, πολύ δύσκολο, ο ΠΑΟΚ θα τα παίξει όλα για όλα, είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πάρει ένα πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια. Θα παίξει ρόλο και ο διαιτητής σε αυτό το ματς. Και δεν μιλάω συχνά για διαιτησία…

Ο Φορτούνης μπορεί να σκοράρει στην Τούμπα. Είτε από στημένη φάση είτε με όλους τους τρόπους. Ο Φορτούνης μπορεί να συγκριθεί με μεγάλους μεσοεπιθετικούς του παρελθόντος, ο μόνος παίκτης σήμερα που μπορεί να κάτσει δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσοι λένε ότι είναι ιεροσυλία να γράφεται το όνομα του Φορτούνη δίπλα σε Καραπιάλη και Δεληκάρη, είναι άσχετοι από ποδόσφαιρο! Να μου τα πουν εμένα αυτά για Καραπιάλη και Δεληκάρη.

Ακούστε τον Αλέφαντο: Τρία ήταν τα μεγάλα δεκάρια που εγώ βγάζω το καπέλο μου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Δομάζος, ο Μπέμπης και ο Κούδας. Οι άλλοι είναι πίσω τους. Αυτοί οι τρεις ήταν. Ο Μπέμπης ήθελε πέντε σαν τον Δεληκάρη! Καταρχήν ο Δεληκάρης δεν σκόραρε. Δεν ήταν εύκολος στο γκολ. Ο Μπέμπης είχε νεύρο και πνευμόνια, πάνω- κάτω συνέχεια.

Εγώ σαν προπονητής τώρα τον Φορτούνη θα ήθελα παρά τον Δεληκάρη. Ο Φορτούνης μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό. Τα έχει όλα. Τέχνη μεγάλη, ταχύτητα μεγάλη, γκολτζής είναι, αντοχή έχει φτιάξει. Η μαγκιά του ήταν που δούλεψε με καλό ξένο γυμναστή. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αέρινος.


Αλέφαντος: Ο Φορτούνης επιτέλους παίζει αλλά εσύ κοιμάσαι στον πάγκο


Όπως αέρινος ήταν ο μεγάλος Κούδας. Τέτοιους θέλω εγώ, γρήγορους, αέρινους, γκολτζήδες, όχι απλώς να είναι τεχνίτες. Ο Φορτούνης τα έχει όλα. Εγώ όταν αντιμετώπιζα τον Καραπιάλη, και με τον Ηρακλή, του έριχνα έναν παίκτη και τον περιόριζα. Γιατί ήταν ντριμπλέρ αλλά δεν είχε μεγάλη ταχύτητα.

Η αποκάλυψη της αγωνιστικής ήταν ο Ατρόμητος. Έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα στη Λάρισα. Και μπράβο στον Κάναντι, οι αλλαγές του βγήκαν. Ο Μανούσος μπήκε και έβαλε πολύ ωραίο γκολ, πώς μάζεψε τη μπάλα και έκανε την απαλλαγή και σούταρε με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία. Είχα τον πατέρα του Μανούσου στον Πανιώνιο, εκείνος ήταν βαρύς παίκτης. Ο γιος του είναι πιο ελαφρύς.

Τον προπονητή της Λάρισας δεν τον βλέπω καλά… Δεν δένεται έξυπνα καλά πίσω. Ο Κάναντι έπαιξε πολύ ωραία το 5-3-2. Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο να είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια στις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας. Επέστρεψε στις νίκες με μεγάλο διπλό στη Λάρισα σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.”


Σχόλιο – φωτιά από ρεπόρτερ ΑΕΚ: “Εμμονικός ο Ουζουνίδης – Εξωφρενικό αυτό που έκανε”


Ο Νίκος Αλέφαντος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments