Πολιτική

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Οι συναντήσεις ηγετών δεν γίνονται μόνο για τις φιλοφρονήσεις

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Οι συναντήσεις ηγετών δεν γίνονται μόνο για τις φιλοφρονήσεις
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, τονίζοντας τον σκοπό της, μέσω δηλώσεών του.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στην κρατική τηλεόραση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η μετάβαση του πρωθυπουργού στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.

“Οι συναντήσεις μεταξύ των ηγετών δεν γίνονται μόνο για να ανταλλάζουν φιλοφρονήσεις, αλλά γίνονται και όταν υπάρχουν προβλήματα ώστε να επιλυθούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα ελληνοτουρκικά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε:

“Η τουρκική πλευρά έχει πάγιες θέσεις, αλλά και η ελληνική πλευρά έχει τις δικές της πάγιες θέσεις. Το ζητούμενο είναι εάν μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα στην κατεύθυνση επίλυσης κάποιων από τις διάφορες που έχουμε με τη γειτονική χώρα”.

Τέλος, για την Συμφωνία των Πρεσπών είπε τα εξής:

“Η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε να κλείσει ένα μέτωπο, καθώς περνάμε σε μια νέα φάση στη σχέση μας με τους γείτονες σε μια νέα φάση στη Βαλκανική. Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση και υπό αυτή την έννοια στην εξωτερική μας πολιτική έχουμε τη δυνατότητα να προσανατολιστούμε εκεί που υπάρχουν πραγματικά και σημαντικά θέματα δηλαδή στα ανατολικά μας σύνορα και στις σχέσεις μας με την Τουρκία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments