Πολιτισμός

Μπομπ Μάρλεϊ: Όταν ήρθε στη ζωή ο τροβαδούρος της ειρήνης (vid)

Μπομπ Μάρλεϊ: Όταν ήρθε στη ζωή ο τροβαδούρος της ειρήνης (vid)
Μπομπ Μάρλεϊ: Ο ασυμβίβαστος καλλιτέχνης και σύμβολο των ειρηνικών κινημάτων ανά την υφήλιο, γεννήθηκε μια ημέρα σαν σήμερα το 1945.

Μπομπ Μάρλεϊ:  Όταν είδε το πρώτο φως της ζωής, μία ημέρα σαν σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου του 1945, ουδείς περίμενε ότι θα μετατραπεί σε παγκόσμιο σύμβολο.

Ο  Τζαμαϊκανός από το Νάιν Μάιλς, έφτασε να θεωρείται ως πατέρας της ρέγκε μουσικής και ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Με έργο και μηνύματα που περνούν απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, δίχως να χάσουν το νόημά τους.

Με τραγούδια όπως τα “I Shot the Sheriff”, “No Woman, No Cry”, “Three Little Birds”, “Exodus”, “Could You Be Loved”, “Jamming”, “Redemption Song” και “One Love”, η μεταθανάτια συλλογή του Legend (1984) πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της ρέγκε μουσικής.

Τραγούδησε για την παγκόσμια ειρήνη, τον έρωτα, την αγάπη, τον άνθρωπο. Κάθε στίχος του έγινε σύμβολο και πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο ίδιος, ασυμβίβαστος και ακόλουθος μιας ειδικής φιλοσοφίας, δεν θέλησε να επέμβει στο σώμα του και τις ατέλειές του. Ούτε και σε αυτές που θα μπορούσαν να του κοστίσουν στο θέμα της υγείας του.

Τον Ιούλιο του 1977, οι γιατροί, ορμώμενοι από τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, διέγνωσαν κακοηθές μελάνωμα

Ο Μάρλεϊ ήταν ανένδοτος σε κάθε τυπική μορφή θεραπείας, συνεχίζοντας τη ζωή των “ρασταφάρι” για την οποία συχνά πυκνά αναφερόταν στις δηλώσεις και τα τραγούδια του.

πηγή video: Isabel Carvalho

Εν τέλει, το 1981, στις 11 Μαΐου, εξέπνευσε σε νοσοκομείο του Μαϊάμι

Η ημέρα θανάτου του μετατράπηκε σε ημέρα παγκόσμιας θλίψης και εθνική γιορτή για την ταπεινή και φτωχή Τζαμάικα, την οποία ανέδειξε μέσα από τις δημιουργίες του.

Ο άνθρωπος-μύθος της ρέγκε, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1945, δεν επρόκειτο να ξεχαστεί από κανέναν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments