Nέα της αγοράς

«Ο κόσμος των Ελλήνων»: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV για την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού

«Ο κόσμος των Ελλήνων»: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV για την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού
Αφιερωμένο στις πρώτες πόλεις-κράτη που δημιουργήθηκαν στον ελλαδικό χώρο και τη Μεγάλη Ελλάδα είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων».

Αφιερωμένο στις πρώτες πόλεις-κράτη που δημιουργήθηκαν στον ελλαδικό χώρο και τη Μεγάλη Ελλάδα είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Παρασκευή 8/2 στις 22.00.

Το επεισόδιο, με τίτλο «Magna Graecia 1: Η Ανατολή στη Δύση», μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 750 π.Χ., όταν συγκροτούνται οι πρώτες πόλεις-κράτη και μας «ταξιδεύει» από την Ερέτρια και την Κύμη, μέχρι τη Νάπολη και την Ποσειδωνία για να παρακολουθήσουμε την ίδρυση, την ακμή και την παρακμή των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας.

Το αφιέρωμα στη Μεγάλη Ελλάδα συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα στο τρίτο επεισόδιο της σειράς.

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς «Ο κόσμος των Ελλήνων» παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική.

Τα επεισόδια προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις» σε παραγωγή COSMOTE TV, η οποία επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με νέο επεισόδιο.

Από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία ως τις σύγχρονες μεταφυσικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις, το νέο επεισόδιο καταπιάνεται με ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης, την ψυχή (Τρίτη 12/2, 22.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17.00.

Επιπλέον, τις φράσεις «Δεν θα περάσουν (Non pasaran)» και «Γόρδιος δεσμός» αναλύουν ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Φράσεις με ιστορία», μια παραγωγή της COSMOTE TV (Σάββατο 9/2 & Κυριακή 10/2, 20.50).

Το Σάββατο 9/2, στις 21.00, επιστρέφει η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο με τίτλο: «Στο τραπέζι των νικητών» παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στη συνθηκολόγηση για την υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών, αλλά και το πώς οι Έλληνες είδαν το όραμα της Μεγάλης Ελλάδας να πραγματώνεται.

Επίσης, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Ωδή στον έρωτα», οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ντοκιμαντέρ «Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» του Γιάννη Ξηρουχάκη, για την άγνωστη στο ευρύ κοινό υπόθεση της εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο ( Κυριακή 10/2, 21.00).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει, ακόμα, το νέο επεισόδιο «Χρώμα και φως» της σειράς ντοκιμαντέρ «Τέχνη και πολιτισμοί», που μας ταξιδεύει σε 6 ηπείρους και 31 χώρες, με στόχο να γνωρίσουμε περισσότερα από 500 έργα τέχνης (Τρίτη 12/2, 19.00).

Τέλος, κορυφαίοι στοχαστές και καλλιτέχνες αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τη σεξουαλικότητα και τον ερωτικό πόθο στο νέο επεισόδιο «Μισογυνισμός» της σειράς ντοκιμαντέρ «Η κληρονομιά της γλαύκης», η οποία αναδεικνύει την προσφορά της αρχαίας Ελλάδας στον σύγχρονο πολιτισμό (Δευτέρα 11/2, 17.00).

Τα επεισόδια των σειρών «Ο κόσμος των Ελλήνων», «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις», «Φράσεις με ιστορία», «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» και «Η κληρονομιά της γλαύκης», μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD είναι διαθέσιμα on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments