Ελλάδα

Μπλόκα αγροτών: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Κλείνουν τα Τέμπη

Μπλόκα αγροτών: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Κλείνουν τα Τέμπη
Μπλόκα αγροτών: Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι στο πλαίσιο της απόφασης που έχουν πάρει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, να αποκλείσουν τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών.

Μπλόκα αγροτών: Οι αγρότες ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας, με στόχο να αποκλείσουν την εθνική οδό στα Τέμπη.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι στο πλαίσιο της απόφασης που έχουν πάρει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, να αποκλείσουν τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών.

Μπλόκα αγροτών: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Κλείνουν τα Τέμπη

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9/2/19 στις 4 το μεσημέρι, αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών αλλά και των διοδίων στα Μάλγαρα όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ρίζος Μαρούδας από τη Συνονιστική Επιτροπή των Μπλόκων «να γίνει η συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Μαρούδας, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στην Αθήνα καθώς, όπως είπε, «είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτοονήτο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε».

«Η κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί μαζί μας, να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση για να δοθούν λύσεις. Με το κλείσιμο των Τεμπών θέλουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση για να μας δώσει απαντήσεις» είπε ο κ. Μαρούδας.

«Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά για να πιεστεί η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Εξηγώντας τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μιλώντας, τέλος, για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Μαρούδας είπε ότι «τον συναντήσαμε πριν βγούμε στα μπλόκα, στα περισσσότερα δήλωσε αναρμόδιος. Ο κ. Αραχωβίτης λέει ψέματα γιατί βγήκε και δήλωσε την πρώτη ημέρα ότι μας ικανοποίησε τα αιτήματα και μετά βάλαμε άλλα υπονοώντας ότι θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Η απόφαση ελήφθη μετά τη γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας πριν τρεις ημέρες, ως αντίδραση στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Στην Καστοριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα, προγραμματίζουν συγκέντρωση τους στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Σε αποκλεισμό του δρόμου και στο Δερβένι, από τη μία έως τις 2 το μεσημέρι, προσανατολίζονται και οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι επιδιώκουν να κλείσουν και τους παράδρομους στη δυτική είσοδο και έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα.

Γύρω στις 12 θα κλείσουν αγρότες τον δρόμο στο ύψος των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα θα κινητοποιηθούν και οι αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας. Στις Σέρρες οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων μετά τις 2 το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments