Διεθνή

Ληστείες σε σπίτια: Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες

Ληστείες σε σπίτια: Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες
H ληστείες σε σπίτια είναι πλέον ο φόβος και ο τρόμος κάθε οικίας.

Ληστείες σε σπίτια: Να μπει κάποιος στο σπίτι μας προκειμένου να μας κλέψει, μόνο στην σκέψη είναι τρομακτικό. Κατά καιρούς, πολλοί αναζητούν τρόπους για να να νιώσουν περισσότερη ασφάλεια στην οικεία τους. Συναγερμοί, κλειδαριές ασφαλείας, κάμερες και πολλά άλλα είναι μερικά από εκείνα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες να πέσουμε θύμα κάποιας διάρρηξης.

Ωστόσο, οι ληστές φαίνεται πως κάθε φορά βρίσκουν καινούργιους τρόπους προκειμένου να “μπουκάρουν” όπου θέλουν. Ποιος είναι λοιπόν ο τελευταίος τρόπος που επινόησαν;

Μια κάμερα ασφαλείας στο Μπράντφορντ του Λονδίνου κατέγραψε δύο διαρρήκτες να καίνε την κλειδαριά ενός σπιτιού με πυρσό, να την ανοίγουν πανεύκολα και να εισβάλλουν στο σπίτι, χωρίς να τους καταλάβει κανένας.

Οι Αρχές δεν μπορούν να τους εντοπίσουν μέχρι στιγμής, καθώς με αυτήν τεχνική τα ίχνη των δραστών σβήνονται.

Ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία αν δείτε αυτό στο σπίτι σας

Άλλο ένα νέο τρόπο για να «μαρκάρουν» τα άδεια σπίτια και να εντοπίζουν τον επόμενο στόχο τους έχουν βρει οι διαρρήκτες.

Τι κάνουν; Αρχικά, πετούν σακούλες με σκουπίδια στο μπαλκόνι ή την αυλή και εξαφανίζονται.

Μετά από αρκετές ώρες ή και ημέρες επιστρέφουν και τσεκάρουν αν έχουν μαζευτεί ή όχι τα απορρίμματα, ώστε να διαπιστώσουν αν το σπίτι είναι άδειο ή όχι.

Αν δείτε, λοιπόν, έναν περαστικό στη γειτονιά σας να πετάει σακούλα με σκουπίδια στην αυλή ή το μπαλκόνι κάποιου σπιτιού, ειδοποιείστε αμέσως τους ενοίκους του οικήματος και φυσικά την Αστυνομία, αφού κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για επίδοξους διαρρήκτες.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Aaron Mello για το Unsplash

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments