Πολιτική

Θάνος Μωραΐτης: Ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Θάνος Μωραΐτης: Ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Θάνος Μωραΐτης: Το προφίλ του ανθρώπου που ανέλαβε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από τον σημερινό ανασχηματισμό.

Θάνος Μωραΐτης: Το μεσημέρι της Παρασκευής, η κυβέρνηση προχώρησε σε μίνι-ανασχηματισμό. Η ορκωμοσία θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το Μόναχο.

Ένα από τα νέα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος είναι ο Θάνος Μωραΐτης. Ο 49χρονος είναι από σήμερα ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αντί του Νίκου Μαυραγάνη.

Ποιος είναι ο Θάνος Μωραΐτης

Ο Θάνος Μωραΐτης γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Ακολούθησε σπουδές στην Οικονομία και τη Διοίκηση.

Ο 49χρονος δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Σταδιακά εξελίχθηκε σε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος μεγάλων διαφημιστικών Εταιρειών. Μέχρι το 2004 είχε δική του διαφημιστική εταιρεία, όταν και εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο ίδιος είναι ενεργός πολιτικά από τα νεανικά του χρόνια. Μάλιστα κατέχει τον άτυπο τίτλο του νεότερου Νομαρχιακού Συμβούλου.

Το 1994 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στη χώρα. Το 2000 εκλέγεται Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Από το 2004 εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα, το 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2013.

Το 2009 ορίζεται υφυπουργός Περιβάλλοντος και το 2011 υφυπουργός Ανάπτυξης αρχικά στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και συνέχεια στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Το Ιανουάριο του 2015 στέκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και προσχωρεί στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Συμμετείχε στο Κίνημα Αλλαγής μέχρι το τέλος του 2018 οπότε και με επιστολή του ανακοίνωσε πως αποχωρεί.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη και έχουν δυο παιδιά.

πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανασχηματισμός 2019: Το χρονικό

Ο ανασχηματισμός ήταν περιορισμένος, όπως αναμενόταν, με βασική αλλαγή, την αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός όπως εξάλλου είχε δηλώσει, δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments