Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Το σκεπτικό του συλλόγου για την ποινή

Ολυμπιακός: Το σκεπτικό του συλλόγου για την ποινή
Ολυμπιακός: Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αιτηθεί την εξέταση της υπόθεσης βάσει των κανονισμών της ΕΟΚ, αλλά η αθλητικός δικαστής κινήθηκε με διαφορετικό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για την αποχώρησή του από το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ.

Η αθλητικός δικαστής επέβαλε την τιμωρία κινούμενη με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ.

Κάτι που αντιβαίνει το αίτημα που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός, σχετικά με τον τρόπο που θα εξεταζόταν η εν λόγω υπόθεση από την αθλητική Αρχή.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Από την Παρασκευή, είχε κοινοποιηθεί στην αθλητικό δικαστή, μέσω των δικηγόρων της ομάδας, το αίτημα για εκδίκαση της υπόθεσης βάσει του δικαίου της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ, όπως τελικά έγινε.

Η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί μέσω των κανονισμών της ΕΟΚ. Άλλωστε, η αποχώρηση της ομάδας συνέβη σε ματς Κυπέλλου, το οποίο διεξάγεται υπό τη “σκέπη” της Ομοσπονδίας και όχι του ΕΣΑΚΕ.

Εν τέλει, η αθλητική δικαστής συμβουλεύτηκε το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ για την επιβολή της ποινής. Γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτήματα στην πλευρά των “ερυθρολεύκων”.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού. Ο σύλλογος έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει το θέμα όσο γίνεται προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα άσκησης έφεσης, ωστόσο τα πάντα θα φανούν στο άμεσο μέλλον.

Ολυμπιακός: Η ανακοίνωση της ποινής

“Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments