Άποψη

Η γραφειοκρατία υπονομεύει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και το μέλλον της χώρας

Η γραφειοκρατία υπονομεύει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και το μέλλον της χώρας
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης βάζει στο... σκαμνί το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένους υπουργούς κωλυσιεργούν μπροστά σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Το σαιξπηρικό “κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας” θα αναφωνούσαμε, αν δεν γνωρίζαμε πόσο σάπιο είναι το ελληνικό Δημόσιο. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη χώρα μας.

Οι δημόσιες υπηρεσίες κωλυσιεργούν σε απίστευτο βαθμό και οι αρμόδιοι υπουργοί αντί να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα, συμπεριφέρονται ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, νίπτοντας τας χείρας τους.


Διαβάστε επίσης: Να ξορκίσουμε το φάντασμα του διχασμού


Είναι πολύ αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής για όσα τραγικά συμβαίνουν σε ένα οικονομικό τομέα που έχει όλες τις προοπτικές και τις δυνατότητες να αλλάξει τη μοίρα της χώρας και του λαού.

Φωτογραφία Eurokinissi


«Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις προκύπτουν από τη γραφειοκρατία των δημόσιων υπηρεσιών και αυτό είναι που έχει φέρει στα όριά τους κυρίως τους ξένους επενδυτές, αφού οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών και οικολογικών οργανώσεων θεωρούνται αναμενόμενες και δεν τους ξενίζουν.

Οι συμβάσεις για τις παραχωρήσεις σε Total, Exxon Mobil, ΕΛΠΕ στην Κρήτη καθώς και σε Repsol, EΛΠΕ στο Ιόνιο δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε τον δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η προβλεπόμενη κύρωσή τους από τη Βουλή.

Για να πάει η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα πρέπει να έχει εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία όμως βρίσκεται από τον περασμένο Αύγουστο στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. H έγκριση της αντίστοιχης μελέτης για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Ε στον Πρίνο από την Εnergean ήρθε έπειτα από δυόμισι χρόνια, όταν ο νόμος προβλέπει ένα τετράμηνο», γράφει η έγκυρη εφημερίδα.


Διαβάστε επίσης: Κύριοι πολιτικοί το πρόσωπό σας είναι αποκρουστικό


Θα συμφωνείτε ότι είναι πολύ αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ και ο κύριος Σταθάκης καλείται να εξηγήσει γιατί καθυστερεί.

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης ξυπνήστε, τσακίστε τη γραφειοκρατία, γιατί αλλιώς η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον. Και επιπλέον μη συνηγορείτε κι΄ εσείς σε γραφειοκρατικές ενέργειες με πράξεις ή παραλείψεις. Δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στην Κύπρο και θα κατανοήσετε πόσο σημαντική είναι για τη χώρα (οικονομικά και γεωστρατηγικά) η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments