Οικονομία

Moody’s: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες

Moody’s: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες
Ευχάριστη έκπληξη από τον οίκο αξιολόγησης Moody's που αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες.

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δυο βαθμίδες, από B3 σε Β1 προχώρησε ο οίκος Moody’s το βράδυ της Παρασκευής (1/3/19) θέτοντας σταθερό outlook.

Ο οίκος κατέτασσε τη χώρα τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από τη Fitch, που πρόσφατα διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ- με σταθερό outlook και δυο βαθμίδες κάτω από την S&P η οποία είχε προχωρήσει στις 20 Ιουλίου στην αναθεώρηση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε «θετική» επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση B+.

Σημειώνεται, ότι την είδηση πανηγύρισε λίγο μετά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο twitter. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Ε. Τσακαλώτος έγραψε:

«Λίγες μόλις ώρες μετά την παρατήρηση του κ. Σταϊκούρα ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ, η Moody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία κατά 2 βαθμίδες. Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

  • Το tweet του υπουργού Οικονομικών:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments