Αυτοδιοίκηση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν οι καθαρισμοί πενήντα ρεμάτων

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν οι καθαρισμοί πενήντα ρεμάτων
Την ίδια ώρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει και αντιπλημμυρικά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθαρισμοί και συντηρήσεις θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε πενήντα ρέματα και αντιπλημμυρικά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα βασικά ρέματα είναι η περιφερειακή τάφρος και ο Δενδροπόταμος, καθώς και οι παραπόταμοί τους. Τα έργα θα ξεκινήσουν από κάτω προς τα πάνω ενώ θα εκτελούνται καθαρισμοί μετά από οδηγίες των υπηρεσιών. Οι βλάβες θα αποκαθίστανται στα σημεία όπου υπάρχουν κατασκευές από σκυρόδεμα, ενώ θα γίνει καθαρισμός και συντήρηση του δικτύου ομβρίων στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Φωτογραφία Eurokinissi


Σύμφωνα με το OTAVOICE, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα τα πρακτικά αποσφράγισης της επιτροπής διαγωνισμού του έργου, ενώ κατά τη συζήτηση του θέματος οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Θανάσης Μπασδάνης, από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», εξέφρασαν επιφυλάξεις για το είδος των εργασιών που θα εκτελεστούν.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, διατύπωσε ερωτηματικά για το αν απαιτείται οριοθέτηση των ρεμάτων, το πώς θα γίνεται η ιεράρχηση των εργασιών και αν αυτές θα παρακολουθούνται από επιβλέποντα μηχανικό.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μούρνος, από την παράταξη «Συμμετέχω», ανέφερε ότι «υπήρξε προβληματισμός για το κατά πόσο πρόκειται για έργο ή υπηρεσία» και σημείωσε πως θα έπρεπε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια το είδος και η έκταση των εργασιών και να τιμολογηθούν».

Φωτογραφία Eurokinissi


Απαντώντας στις παραπάνω επισημάνσεις, υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας ανέφεραν ότι είναι απολύτως σαφές το τι θα καθαριστεί και θα πληρωθεί, επισήμαναν ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή ασάφεια με ακρίβεια εκατοστού στο τι κυβικά θα καθαριστούν, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι ότι όλα τα ρέματα θα καθαριστούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments