Διεθνή

PewDiePie: Πως εμπλέκεται το όνομα του με τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

PewDiePie: Πως εμπλέκεται το όνομα του με τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας
PewDiePie: Ο πασίγνωστος YouTuber, δηλώνει σοκαρισμένος.

PewDiePie: Ο Felix Kjellberg, γνωστός ως PewDiePie, δηλώνει “σοκαρισμένος” που το όνομά του εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν που συνέβη στη Νέα Ζηλανδία, όπου δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν σκορπίσει τον θάνατο στη Νέα Ζηλανδία, ο ένας από τους μακελάρηδες στο video που μετέδιδε live προέτρεπε τους viewers του να κάνουν εγγραφή στο κανάλι του PewDiePie στο Youtube.

Η απάντηση του πασίγνωστου Youtuber, τον οποίον ακολουθούν περισσότεροι από 89 εκατομμύρια συνδρομητές, ήταν άμεση.

Ο PewDiePie ανέφερε χαρακτηριστικά στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Μόλις πληροφορήθηκα το τι έγινε στην Νέα Ζηλανδία. Αισθάνομαι πραγματικά αηδιασμένος που ανέφερε το όνομα μου αυτό το άτομο.”

Ο 28χρονος Αυστραλός, Μπρέντον Τάραντ είναι ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος μπήκε σε δύο τεμένη και σκόρπισε αδιακρίτως τον θάνατο.

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν την live μετάδοση μιας εκ των επιθέσεων σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε η αστυνομία ανακοινώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να «κατέβει» το υλικό.

Σε αυτό φαίνεται ο Τάραντ να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται στο τζαμί.

Άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο Τάραντ είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.

Τα κίνητρά του, είναι ξεκάθαρα εθνικιστικά κι αντιμουσουλμανικά, καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Τάραντ υποστηρίζει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments