Αυτοκίνητο

Η Toyota εισάγει νέο σύστημα ασφαλείας – Ψεκάζει με δακρυγόνα τους επίδοξους ληστές

Η Toyota εισάγει νέο σύστημα ασφαλείας – Ψεκάζει με δακρυγόνα τους επίδοξους ληστές
Η Toyota  εισάγει νέο σύστημα ασφαλείας! Κατοχύρωσε μια νέα πατέντα!

Η Toyota  εισάγει νέο σύστημα ασφαλείας! Κατοχύρωσε μια νέα πατέντα για ένα νέο σύστημα αρωματισμού το οποίο έχει τη δυνατότητα να ψεκάζει δακρυγόνο από τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου σε επίδοξους κλέφτες.

Η Toyota εισάγει νέο σύστημα ασφαλείας – Ψεκάζει με δακρυγόνα τους επίδοξους ληστές

Στη βασική του λειτουργία, το σύστημα αναγνωρίζει τους επιβάτες του οχήματος μέσω του smartphone τους και ψεκάζει στην καμπίνα το αγαπημένο τους άρωμα ή αποσμητικό αέριο που εξουδετερώνει τις άσχημες οσμές.

Σε περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί απόπειρα κλοπής του οχήματος, τη θέση του αρώματος παίρνει μικρή ποσότητα δακρυγόνου η οποία ψεκάζεται με στόχο οι εισβολείς να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Whichcar, που αναδημοσιεύει το drive.gr, το ευφάνταστο αντικλεπτικό σύστημα που βλέπετε στο άνω διάγραμμα, ενεργοποιείται όταν κάποιος προσπαθήσει να βάλει μπροστά τον κινητήρα με παράνομο τρόπο, δηλαδή χωρίς το αντίστοιχο κλειδί.

Φυσικά αυτό δεν καθησυχάζει όλους τους πιθανούς ιδιοκτήτες που δικαίως θα αναρωτιούνται για το πόσο ασφαλές είναι να κυκλοφορούν μέσα σε ένα όχημα “οπλισμένο” με δακρυγόνο αέριο.

Δε γνωρίζουμε αν η Toyota εξοπλίσει κάποιο μοντέλο παραγωγής με το εν λόγω σύστημα, καθώς οι εταιρείες κατοχυρώνουν χιλιάδες πατέντες οι οποίες πολλές φορές παραμένουν σε στάδιο πρωτοτύπου.

Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν σίγουρο πως το “αρωματικό” σκέλος του συστήματος θα βρει το δρόμο του στα Toyota παραγωγής καθώς είναι μια λειτουργία που συναντάμε ολοένα και συχνότερα στα αυτοκίνητα διάφορων κατασκευαστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments