Αυτοδιοίκηση

Μπακογιάννης: “Να φέρουμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη με τους Δήμους και τις Περιφέρειες”

Μπακογιάννης: “Να φέρουμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη με τους Δήμους και τις Περιφέρειες”
O Κώστας Μπακογιάννης είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

«Στην Ελλάδα, το κεντρικό κράτος έχει περίπου 21.500 αρμοδιότητες ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση μόλις 650. Αυτό πρέπει να δούμε. Να φέρουμε τα κάτω-πάνω και να αποκεντρώσουμε το κράτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή στην Εύα Μπούρα και την εκπομπή EUROPE.

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς στις εκλογές του Μαΐου, η διαμόρφωση των συσχετισμών που θα καθορίσουν το μέλλον της Ένωσης και οι τρόποι αντιμετώπισης ακραίων και λαϊκίστικων φωνών που ζητούν τη διάλυση της ενωμένης Ευρώπης, ήταν τα βασικά θέματα της εκπομπής «EUROPE» που μεταδόθηκε στην ΕΡΤ1.

Επιπλέον, στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς. Οι παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές εξελίξεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και όλα τα σημαντικά ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Μίλησαν αποκλειστικά στο «Europe», η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκάμπιελ και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε:

«Στην Ελλάδα, το κεντρικό κράτος έχει περίπου 21.500 αρμοδιότητες ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση μόλις 650. Αυτό πρέπει να δούμε. Να φέρουμε τα κάτω-πάνω και να αποκεντρώσουμε το κράτος. Να το φέρουμε πιο κοντά στον πολίτη με τους δήμους και τις περιφέρειες».

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments