Ελλάδα

Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης είχε κάνει πέρασμα και από την Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης είχε κάνει πέρασμα και από την Αθήνα
Συναγερμός και στις ελληνικές αρχές για τον 28χρονο που σκόρπισε το θάνατο στη Νέα Ζηλανδία.

Ο μακελάρης που βύθισε στο πένθος τη Νέα Ζηλανδία, αφαιρώντας 49 ζωές, φαίνεται ότι είχε κάνει πέρασμα και από τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το 2016, είχε βρεθεί για λίγο στην Αθήνα, κάνοντας στάση σε ταξίδι του από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οι ελληνικές αρχές, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως είχε βρεθεί στα Βαλκάνια ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να ψάχνουν το αν είχε περάσει από την Αθήνα και διαπίστωσαν πως βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκείνο που ερευνούν τώρα οι ελληνικές αρχές είναι αν ο μακελάρης απλά βρέθηκε στην Αθήνα για να αλλάξει πτήση ή αν επισκέφτηκε κι άλλη πόλη της Ελλάδας.

Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα και υποψίες στις αρχές είναι αφενός οι λέξεις «tourkofagos» και Lepanto (σ.σ. η Ναύπακτος) που ήταν γραμμένες στα όπλα που χρησιμοποίησε ο 28χρονος νεοναζί στην επίθεση.

Δεν αποκλείεται, το Τάραντ να μην ταξίδεψε μόνο αεροπορικός αλλά και με λεωφορείο. Ήδη, η Interpol έχει στείλει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία στο ελληνικό τμήμα της προκειμένου να αναζητήσει τα βήματά του στην Ελλάδα.

Τα όπλα της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία


Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης θα συνέχιζε τις επιθέσεις

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, ο δράστης (Brenton Tarrant) σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

«Ο δράστης ήταν σε κίνηση, υπήρχαν άλλα δύο πυροβόλα όπλα μέσα στο όχημά του και είναι απολύτως σίγουρο ότι η πρόσθεσή του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις του», τόνισε η Άρντερν σε δημοσιογράφους στο Κράιστσερτς, προσθέτοντας ότι νεαρά παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα αυτής της «φρικτής επίθεσης».

Ως ύποπτος των τρομοκρατικών επιθέσεων σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία με τουλάχιστον 49 νεκρούς ταυτοποιήθηκε ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Χάρισον Ταράντ, ο οποίος εμφανίστηκε νωρίτερα σε ένα δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφισαν να κάθεται, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald χαμογέλασε. Φωτογραφίες τον δείχνουν να κάνει με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής.

Δείτε το σχετικό βίντεο του APLHA:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments