Διεθνή

Η Ρωσία αναγνώρισε τη “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”

Η Ρωσία αναγνώρισε τη “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”
H Ρωσία αναγνωρίζει τη χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία, δηλαδή "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

Η Ρωσία αναγνώρισε επισήμως την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» παρά τις πρωτύτερες επιφυλάξεις της Μόσχας για την νομιμότητα της αλλαγής του ονόματος της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Την 19η Φεβρουαρίου 2019 η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια έλαβε ένα σημείωμα από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ειδοποίηση της αλλαγής της επίσημης ονομασίας αυτής της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», τόνισε το ρωσικό υπουργείο σε μια ανακοίνωσή της.

Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών


«Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει αυτή τη χώρα με την νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της γείτονος χώρας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις και των δύο χώρων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Η απόφαση της Bουλής της «Μακεδονίας» που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει τη βούληση του λαού».

«Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα τη Συμφωνία των Πρεσπών προωθούν, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος», συνέχιζε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments