Διεθνή

Άστεγος: Του έδωσαν κάρτα για να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε κι εκείνος επέστρεψε με την απόδειξη

Άστεγος: Του έδωσαν κάρτα για να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε κι εκείνος επέστρεψε με την απόδειξη
Άστεγος: Σήκωσε μόλις 20 λίρες από το ΑΤΜ.

Ένα απίστευτο περιστατικό με έναν άστεγο άνδρα στην Μεγάλης Βρετανίας έχει γίνει viral της τελευταίες ώρες.

Ένας άνδρας έδωσε την κάρτα ανάληψής του σε έναν άστεγο, του είπε τον κωδικό του και τον άφησε να πάει να σηκώσει όσα χρήματα επιθυμούσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εργάτης οικοδομής από το Νιούκαστλ, έκανε το διάλειμμά του σε μία καφετέρια.

Λίγο παραπέρα βρισκόταν μία παρέα νεαρών, οι οποίοι απολάμβαναν τα ποτά τους, όταν ένας άστεγος άντρας τους πλησίασε, ζητώντας τους παράλληλα χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Στην αρχή οι νεαροί δίστασαν στη θέα του γενειοφόρου άστεγου, όμως όλα άλλαξαν άρδην όταν ένας από αυτούς, αφού έδωσε στον άστεγο την αναληπτική του κάρτα της τράπεζας και τον κωδικό PIN του, του είπε να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε από κοντινό ΑΤΜ.

Ο εργάτης που παρακολουθούσε το γεγονός,δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του βλέποντας τον άστεγο να απομακρύνεται με την κάρτα και το PIN του γενναιόδωρου νεαρού, αρχίζοντας να καταγράφει το σκηνικό με το κινητό του τηλέφωνο, όμως όσα ακολούθησαν έκαναν την έκπληξή του ακόμη μεγαλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος άστεγος επέστρεψε στο σημείο που καθόταν η παρέα των νεαρών, έχοντας ανά χείρας ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών αλλά και την απόδειξη της ανάληψης από το ΑΤΜ.

Στη συνέχεια παρέδωσε την κάρτα στον κάτοχό της κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ευχαριστώντας παράλληλα τον νεαρό άγνωστο συμπολίτη του για την γενναιόδωρη πράξη του.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο κι οι φωτογραφίες από το περιστατικό διαδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα μέσω των social media, ενώ ο ίδιος ο Φάντα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της απίστευτης ιστορίας, δήλωσε «υπερήφανος για το επίπεδο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην πόλη του», άποψη με την οποία φάνηκε να συμφωνεί η πλειοψηφία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments