Κόσμος

Έντι Ράμα: Έπαθε έμφραγμα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Έντι Ράμα: Έπαθε έμφραγμα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας
Πρόβλημα υγείας για τον Έντι Ράμα την ώρα που είναι σε εξέλιξη κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έπαθε έμφραγμα πριν από τρεις ημέρες την ώρα που χιλιάδες κόσμου είναι στους δρόμους και διαδηλώνουν. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αλβανικά Μέσ Ενημέρωσης ο Ράμα  έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα.

Ωστόσο, επειδή η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη  μεταφέρθηκε με πτήση τσάρτερ σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

O Έντι Ράμα


Όπως είπαμε, όλα εκτυλίχθηκαν την ώρα που τα Τίρανα συγκλονίζονται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Να αναφέρουμε, ότι και σήμερα (21/3/19) είναι σε εξέλιξη διαδήλωση έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο.

Τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα. Είπε ότι είναι έτοιμος να λάβει προσωπικά δύσκολες αποφάσεις εάν αυτές σε βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης.

Ο Ιλίρ Μέτα δήλωσε έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ή και, όπως είπε, να θυσιάσει και τη ζωή του όπως ο Πρόεδρος της Χιλής Σαλβαντόρ Αλιέντε «για να εμποδιστεί η εγκαθίδρυση μιας χούντας που μπορεί να στείλει πίσω τη χώρα κατά τριάντα χρόνια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Μέτα ανέφερε ότι δεν συμφωνεί ούτε με τις επιλογές της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι η κρίση εντάθηκε περισσότερο μετά την άνευ προηγουμένου και καταδικαστέα, όπως είπε, απόφαση της να παραιτηθεί των βουλευτικών εδρών της.

Να σημειώσουμε, ότι την ίδια ώρα κατήγγειλε ως αντιθεσμική την πρακτική αντικατάστασης των κενών εδρών στη Βουλή με επιλαχόντες υποψηφίους από τις λίστες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Καταληκτικά κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά γνωρίζει τις ρίζες της κρίσης και πως έχει προειδοποιήσει τους υπεύθυνους παράγοντες στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι οι καταστάσεις μπορεί να οδηγηθούν σε απρόβλεπτες εξελίξεις..

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments