Διεθνή

Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος – Έξι νεκροί

Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος – Έξι νεκροί
Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του από πρόθεση πάνω σε πλήθος σε πόλη της κεντρικής Κίνας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του από πρόθεση πάνω σε πλήθος σε πόλη της κεντρικής Κίνας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 06:00 τοπική ώρα (περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Ζαογιάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Επτά τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τα πιθανά κίνητρα του οδηγού.

Τον Νοέμβριο, είχαν καταγραφεί δύο παρόμοια περιστατικά στην Κίνα. Σε ένα χωριό της επαρχίας Σετσουάν (νοτιοδυτικά), οδηγός χτύπησε πεζούς, για άγνωστο λόγο, σκοτώνοντας τους επτά από αυτούς.

Πέντε ημέρες νωρίτερα, αυτοκινητιστής χτύπησε μαθητές στην επαρχία Λιαονίνγκ (βορειοανατολικά), σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους 19. Ο άνδρας, άνεργος, 29 ετών, επέλεξε τα θύματά του «τυχαία», έπειτα από έναν καυγά με τη σύζυγό του, είχαν μεταδώσει κινεζικά ΜΜΕ.

Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην Κίνα: Στους 44 οι νεκροί

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της τεράστιας έκρηξης σε χημικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν ζιζανιοκτόνα στην κινεζική επαρχία Τζιανγκσού (ανατολικά) χθες Πέμπτη αυξήθηκε στους 44 νεκρούς, ενώ 32 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η Λαϊκή Ημερησία σήμερα.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν σοβαρά εξαιτίας της έκρηξης είναι 90, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η έκρηξη, στις 14:48 (τοπική ώρα, 08:48 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Γιαντσένγκ, προκάλεσε πυρκαγιά, έστειλε μια τεράστια πύρινη σφαίρα σε ύψος δεκάδων μέτρων και μια πυκνή στήλη γκρίζου καπνού στον ουρανό, ενώ προκάλεσε επίσης εκτεταμένες ζημιές σε βιομηχανικά κτίρια και πολλά σπίτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments