Πολιτική

Μυρσίνη Λοΐζου: Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση – Τα τηλέφωνα και η “ανακούφιση”

Μυρσίνη Λοΐζου: Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση – Τα τηλέφωνα και η “ανακούφιση”
Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν το πρώτο... θύμα στον προεκλογικό πόλεμο των Ευρωεκλογών.

Σε πρόσωπο της ημέρας μετατράπηκε Μυρσίνη Λοΐζου. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι εισέπραττε για χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Ωστόσο, η υπόθεση για τη Μυρσίνη Λοΐζου προκάλεσε αρχικά αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου και κύκλο τηλεφωνικών επαφών πριν οδηγηθεί η υπόθεση στην επιστολή παραίτησής της.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός του OPEN BEYOND  από τις Βρυξέλλες, τα κυβερνητικά αλλά και τα κομματικά στελέχη εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένα, για το γεγονός ότι αυτή η ιστορία θα αποτελούσε… βούτυρο στο ψωμί της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προεκλογική μάχη που δίνει ενόψει των ευρωεκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον σταθμό λοιπόν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα και συγκεκριμένα μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου -ο οποίος μίλησε το πρωί και «πέταξε το μπαλάκι» στην κ. Λοΐζου-, και του υπουργού Επικρατείας, κ. Βερναρδάκη , ο οποίος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, είχε την ιδέα να είναι η κ. Λοΐζου υποψήφια.

Η Μυρσίνη Λοΐζου


Να αναφέρουμε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορούσε να έχει σαφή εικόνα για το τι γίνεται διότι συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής. Επομένως το θρίλερ εκτυλίχθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Όπως γράφει το “ΕΘΝΟΣ”, μετά από αρκετή συζήτηση, η κόρη του Μάνου Λοΐζου πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, είχε μια συζήτηση με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και στιγμές αργότερα έδωσε μέσω επιστολής την δική της εκδοχή για την υπόθεση. Με λίγα λόγια όμως, η εν λόγω επιστολή ήταν και αυτή που την έβγαζε εκτός της μάχης των Ευρωεκλογών.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του OPEN BEYOND, όταν ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κ. Λοΐζου και απάντησε ότι θέλει να ενημερωθεί πρώτα και αναχώρησε για την Αθήνα. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχουμε το τέλος και ότι η κ. Λοΐζου ήταν το πρώτο θύμα σε αυτόν τον προεκλογικό πόλεμο και κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η παραίτηση έγινε δεκτή με ανακούφιση.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments