Αυτοδιοίκηση

Παύλος Γερουλάνος: Στην Κυψέλη αύριο η νέα «Συνάντηση Αθηναίων»

Παύλος Γερουλάνος: Στην Κυψέλη αύριο η νέα «Συνάντηση Αθηναίων»
Συνεχίζει το διάλογο με όλους τους πολίτες, σε κάθε Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας, ο υποψήφιος δήμαρχος, Παύλος Γερουλάνος.

Συνεχίζει το διάλογο με όλους τους πολίτες, σε κάθε Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας, ο υποψήφιος δήμαρχος, Παύλος Γερουλάνος.

Αύριο, Τετάρτη, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στην Κυψέλη, στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος και Πατησίων), η 5η Συνάντηση Αθηναίων.

Στην προηγούμενη, που πραγματοποιήθηκε στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, στην Ομόνοια, ο κ. Γερουλάνος μέσα από ένα χαρακτηριστικό μοιράστηκε με το κοινό το μήνυμα και το σκεπτικό που οδήγησε στο όνομα της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», καθώς και τους στόχους της ομάδας του για μια «Αθήνα Ζωντανή, Δίκαιη, Λειτουργική, Δημιουργική και Συμμετοχική».

Γερουλάνος: “Επείγει να πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων”

«Επείγει να πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές στον δήμο» και να έχουν «ασφαλή όργανα, φροντισμένα παρτέρια και παγκάκια, φύλαξη, και βεβαίως να προστεθούν χώροι αναψυχής εκεί που δεν υπάρχουν» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα ipolizei.gr.

Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «το ζήτημα των παιδικών χαρών έχει μείνει πολύ πίσω», σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, από τις 70 παιδικές χαρές που υπάρχουν στην Αθήνα, είναι πιστοποιημένες λιγότερες από τις μισές».

Ο Παύλος Γερουλάνος


Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη «γειτονιές, όπως η περιοχή στο τέρμα Πατησίων, που δεν έχουν παιδική χαρά, ή άλλες, όπως η Κονίστρα στα Πετράλωνα, που για λόγους γραφειοκρατίας δεν τη χαίρονται οι δημότες». Κατά τον κ. Γερουλάνο, «αυτό που λείπει από το κάδρο μέχρι σήμερα, είναι ο δημότης και οι ανάγκες του». Γι’ αυτό, είπε, «όλους αυτούς τους μήνες είμαι συνέχεια στο δρόμο, συναντιέμαι και συζητάω με Αθηναίες και Αθηναίους σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας».

Σε ερώτηση που του έγινε αν μπορεί να φανταστεί να μην υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε:

“Κάθε υποψήφιος δήμαρχος και σκεπτόμενος πολίτης, με στοιχειώδη δόση ανθρωπισμού, ονειρεύεται την πόλη του χωρίς αστέγους. Ή, καλύτερα, ονειρεύεται όλους τους συμπολίτες του με μία στέγη πάνω απ’ το κεφάλι τους. Η αστεγία όμως είναι εξαιρετικά περίπλοκη συνθήκη που συχνά συνδέεται με μια σειρά άλλους παράγοντες, όπως η χρήση ναρκωτικών, τα ψυχικά νοσήματα κλπ. Σήμερα, οι δομές του δήμου δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν αστέγους τοξικοεξαρτημένους ή με ψυχολογικά προβλήματα.

Φωτογραφία Eurokinissi


Μην ξεχνάμε όμως ότι το νομικό πλαίσιο ορίζει πως αν οι ίδιοι οι άστεγοι δεν συναινέσουν στο να μεταφερθούν σε κάποια δομή φιλοξενίας, ο δήμος δεν μπορεί να το επιβάλλει. Επείγει να ρυθμιστεί το ζήτημα έτσι ώστε να μπορεί ο δήμος να δίνει την επιλογή σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο, να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments