Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Βροχές και καταιγίδες – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Πρόγνωση καιρού: Βροχές και καταιγίδες – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Πρόγνωση καιρού: Αναλυτική πρόβλεψη και χάρτες.

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Τρίτης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και από την Τετάρτη και οι καταιγίδες.

Μάλιστα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα, Τρίτη, θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Πτώση 10 βαθμών στη θερμοκρασία

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεκινήσει την πτώση της από σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία, σήμερα, στην Αθήνα είναι 22 βαθμοί.

Μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο, η μέγιστη θερμοκρασία θα «κατρακυλήσει» κατά 10 βαθμούς, φθάνοντας τους 12 βαθμούς Κελσίου (9 βαθμοί η χαμηλότερη τιμή).

Βροχές στην Κρήτη

Οι μετεωρολόγοι παρατηρούν με ενδιαφέρον την εξέλιξη των φαινομένων και στην Κρήτη και ιδίως στα Χανιά, που το τελευταίο διάστημα δέχθηκαν σφοδρά πλήγματα από την κακοκαιρία.

Από τα στοιχεία του αυτοποιημένου μοντέλου του meteo.gr προκύπτει ότι η θερμοκρασία στα Χανιά θα κάνει «βουτιά» 9 βαθμών Κελσίου (από τη μέγιστη των 19 βαθμών, στους 10 την Παρασκευή).

Παράλληλα, αναμένονται βροχοπτώσεις στο νομό τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

O καιρός μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα πλην Θράκης και ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η

Την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κύριος στα ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νοτιάς θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Από το βράδυ στα βορειοανατολικά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments