Διεθνή

Μπανγκλαντές φωτιά: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα

Μπανγκλαντές φωτιά: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το  πρωί της Πέμπτης 28/3/19 σε έναν κτίριο 19 ορόφων στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα.

Μπανγκλαντές φωτιά: Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε αξιωματούχος των διασωστών.

«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 17 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουρσίντ Αλάμ προσθέτοντας πως είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Τι συνέβη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το  πρωί της Πέμπτης 28/3/19 σε έναν κτίριο 19 ορόφων στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα.

Στο φλεγόμενο κτίριο παγιδεύτηκαν δεκάδες εργαζόμενοι κάποιοι εκ των οποίων εθεάθησαν να πηδούν από τα παράθυρα στο κενό, για να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 60 τραυματίες.

Ξένα μέσα αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει πως είδαν τουλάχιστον έξι άτομα να πηδούν από το κτίριο 22 ορόφων για να σωθούν από την μεγάλη πυρκαγιά.

«Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Μπανγκλαντές μπήκαν και αυτά στη μάχη με τις φλόγες», διευκρίνισε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και μαύρο καπνό να βγαίνουν από την πρόσοψη του κτιρίου και ένα πλήθος ανθρώπων να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο μπροστά από αυτό.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου “FR Tower”.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments