Αυτοδιοίκηση

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο
Οι γειτονιές της είναι πρωτίστως η Αθήνα και όχι μόνο το κέντρο της, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι γειτονιές της είναι πρωτίστως η Αθήνα και όχι μόνο το κέντρο της, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από τον Κολωνό , όπου πραγματοποίησε περιοδεία.

Στις γειτονιές, είπε, “χτυπά η καρδιά της πόλης και αυτή είναι η δική μας έγνοια. Να φροντίσουμε όλες τις περιοχές και κάθε γειτονιά».

Ο υποψήφιος δήμαρχος περπάτησε στην περιοχή και συνομίλησε με μόνιμους κατοίκους οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του, «Αθήνα Ψηλά», του είπαν ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας στις γειτονιές τους γίνεται όλο και πιο έντονο και πως είναι ελλιπής ο φωτισμός στους λόφους Σκουζέ και Ιππείου Κολωνού.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περιοχή που όταν την περπατάς μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να αισθανθείς, να νιώσεις μια ανεξήγητη έλξη και μαγνητισμό. Αλλά και το βάρος της ευθύνης για να γίνει αυτή η γωνιά της Αθήνας ξανά λαμπερή όσο είναι η ιστορία της», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Ο λόφος Σκουζέ, ο λόφος του Ιππείου Κολωνού και η Ακαδημία Πλάτωνος μας ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα και αποτελούν ένα σπουδαίο τρίπτυχο. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να στρέψουμε ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτή την ξεχασμένη περιοχή».

Μπακογιάννης: “Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Δήμος Αθηναίων”

Απαιτείται από τον δήμο Αθηναίων ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα, έκτασης 670 στρεμμάτων που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, στους λόφους της Πνύκας, του Φιλοπάππου και του Αστεροσκοπείου, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, όπου σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στον κόσμο, δεν μπορεί να μένουμε μόνο σε αυτά που έχουμε κληρονομήσει.

Πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους εμάς. Ξεκινώντας από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας». Και πρόσθεσε ότι «ο δήμος της Αθήνας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Χρειάζεται ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο, φωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση του πρασίνου και αξιοποίηση αυτού του μοναδικού μνημείου αρχιτεκτονικής που είναι το αναψυκτήριο του Πικιώνη».

Και το οποίο, πρόσθεσε «είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένας πραγματικά εμβληματικός χώρος.

Ένας χώρος που συμβολίζει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της Αθήνας. Ένας χώρος που συνδυάζει τον πολιτισμό με τη φύση. Είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, είναι το πολύ μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Φωτογραφία twitter


Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», οι υπεύθυνοι του χώρου ζήτησαν τη στήριξη του δήμου «δεδομένου ότι ακόμα και απλά ζητήματα όπως η αλλαγή των καλαθιών για τα απορρίμματα, αλλά και πιο σύνθετα όπως η πυρασφάλεια, στην πράξη γίνονται δύσκολα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments