Διεθνή

Τουρκικές προκλήσεις: Μπαράζ παραβιάσεων και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Τουρκικές προκλήσεις: Μπαράζ παραβιάσεων και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο
Οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τουρκικές προκλήσεις: Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν την Τρίτη (2/4/19) τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν τρεις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά 13 τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16, τέσσερα F-4 και ένα CN-235) πραγματοποίησαν 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ, προέβησαν επίσης σε 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τρεις από τις παραβιάσεις αυτές ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αποστολάκης: Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε ισορροπίες και να μην ανταποκριθούμε στις τουρκικές προκλήσεις

O Ευάγγελος Αποστολάκης – Φωτογραφία Eurokinissi


Να αναφέρουμε, ότι πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει ότι: “Η Ελλάδα δεν είναι απροστάτευτη χώρα. Έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που διατηρούν στο ακέραιο την επιχειρησιακή τους ικανότητα”.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου – με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό πάνω από το Αγαθονήσι – είπε πως «η πρόθεση της Ελλάδας είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούνται για να λειτουργούν αποτρεπτικά και να διατηρούν την ειρήνη στην περιοχή, αλλά αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν.

Το έχουμε δηλώσει πολλές φορές. Η επίκληση ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη και δεν προστατεύεται, είναι ανοησίες και επικίνδυνες δηλώσεις. Είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και άδικη προς τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερα φυλασσόμενες χώρες. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι από τις ισχυρότερες της Ευρώπης και ο χώρος που υπερασπίζονται, αν και δύσκολος, τον γνωρίζουν πολύ καλά και είναι καλά στημένες και σχεδιασμένες”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments