Διεθνή

Brexit: Παράταση μέχρι την 30η Ιουνίου ζήτησε η Μέι

Brexit: Παράταση μέχρι την 30η Ιουνίου ζήτησε η Μέι
Η Τερέζα Μέι προσπαθεί να λύσει ανώδυνα το θέμα του Brexit.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τους Ευρωπαίους παράταση του Brexit μέχρι την 30η Ιουνίου.

Η Τερέζα Μέι ελπίζει να καταφέρει μέχρι τότε να «λύσει» τον γόρδιο δεσμό του «διαζυγίου».

Eurokinissi


Η επιστολή της Μέι στον Τουσκ για την παράταση του Brexit

Σε επιστολή της προς τον Ντόναλντ Tούσκ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ζητά και επίσημα μια παράταση του Άρθρου 50 -το οποίο ενεργοποιήθηκε για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση- ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως η χώρα της προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές.

«Είναι ενοχλητικό που δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία τακτικά και με επιτυχία» έγραψε η Μέι.

«Η βρετανική κυβέρνηση παραμένει αφοσιωμένη σε αυτό τον στόχο και θα συνεχίζει να ενεργεί ως εποικοδομητικό και υπεύθυνο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης…», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Βρετανία: Νέος υφυπουργός Brexit

Ο Τζέιμς Κλέβερλι, ο αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, διορίστηκε υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit, μετά την παραίτηση του προκατόχου του που διαφώνησε με τη στρατηγική της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι σε ό,τι αφορά το διαζύγιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κλέβερλι θα αντικαταστήσει τον Κρις Χίτον-Χάρις ο οποίος παραιτήθηκε την Τετάρτη επειδή δεν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την αναβολή της ημερομηνίας της εξόδου από την ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments