Αθλητισμός

BBC: Σαν σήμερα μεταδόθηκε το πρώτο παιχνίδι ποδοσφαίρου (vid)

BBC: Σαν σήμερα μεταδόθηκε το πρώτο παιχνίδι ποδοσφαίρου (vid)
Το BBC έκανε ντεμπούτο στις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων μια μέρα σαν τη σημερινή.

Το BBC αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο.

Ωστόσο στα πρώτα του χρόνια είχε περιοριστεί στο ραδιόφωνο. Όλα αυτά μέχρι το 1938 όταν αποφάσισε να επεκταθεί στις τηλεοπτικές ποδοσφαιρικές μεταδόσεις.

Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου 1938, το παιχνίδι για το τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, που διεξαγόταν στο στάδιο Wembley, μπαίνει στην ιστορία, ως το πρώτο που μεταδίδεται ολόκληρο από μια τηλεόραση.

Μετά τη μετάδοση ορισμένων διαστημάτων από παιχνίδια παιχνιδιών της Άρσεναλ, το γνωστό αγγλικό κανάλι αποφασίζει να επικεντρωθεί στο τελευταίο παιχνίδι της κορυφαίας διοργάνωσης, του παλαιότερου μεταξύ των εθνικών ομάδων , που ξεκίνησε το 1883. Για την ιστορία η Σκωτία κέρδισε 1-0, αλλά η Αγγλία κέρδισε το τουρνουά.

Στις 30 Απριλίου 1938 η συνάντηση Πρέστον -Χάντερσφιλντ στο Wembley είναι ο πρώτος αγώνας συλλόγων, που θα καλύψει η τηλεόραση. Όμως τον είδαν πολλοί λιγότεροι από όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο. Μόλις δέκα χιλιάδες συσκευές τηλεόρασης είχαν πωληθεί στο Λονδίνο, ενώ στο στάδιο βρέθηκαν 93.497 φίλαθλοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments