Υγεία

Φράουλες: Πέντε λόγοι για να τις εντάξετε στο διατροφολόγιό σας

Φράουλες: Πέντε λόγοι για να τις εντάξετε στο διατροφολόγιό σας
Οι φράουλες και τα οφέλη τους για την υγεία.

Οι φράουλες έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως σε βιταμίνες Β και C και περιέχουν σημαντικές ποσότητες μαγγανίου, καλίου, σιδήρου και φυτικών ινών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα ανοιξιάτικα φρούτα όλων των ανθρώπων, ωστόσο εκτός από την ξεχωριστή γεύση τους, οι φράουλες αποτελούν και ένα σημαντικό σύμμαχο για την υγεία μας.

Συγκεκριμένα πέντε λόγοι που πρέπει να προτιμάμε τις φράουλες:

  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Η υψηλή περιεκτικότητα, της φράουλας, σε βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες λοιμώξεις και τους επίδοξους εισβολείς.

  • Εξασφαλίζουν υγιές δέρμα

Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που βρίσκονται σε καλές ποσότητες στον καρπό της φράουλας, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο.

  • Ενισχύουν τη μνήμη

Ένα φυσικό φλαβονοειδές που περιέχεται στις φράουλες, με την ονομασία φισετίνη, ενεργοποιεί τα αντίστοιχα μονοπάτια του εγκεφάλου, ώστε να ενισχύει την απόδοση της μνήμης σας.

  • Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και το διαβήτη

Εάν έχετε εντερικά προβλήματα, τότε οι φυτικές ίνες της φράουλας, θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε, ενώ θα συμβάλλουν και στη διατήρηση των καλών επιπέδων ζαχάρου στο αίμα σας.

  • Αντικαρκινικά οφέλη

Τα αντικαρκινικά οφέλη από τη κατανάλωση φράουλας είναι τεκμηριωμένα από μελέτες στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του οισοφάγου.

Άλλα οφέλη για την υγεία: Οι φράουλες σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη βελτίωση των φλεγμονωδών προβλημάτων όπως ελκώδους κολίτιδας, νόσου του Crohn, ρευματοειδούς αρθρίτιδας και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments