Αθλητισμός

Πάμπλο Γκαρσία: Ο άνθρωπος που έκανε πρωταθλητές τους μικρούς του ΠΑΟΚ

Πάμπλο Γκαρσία: Ο άνθρωπος που έκανε πρωταθλητές τους μικρούς του ΠΑΟΚ
Ο Πάμπλο Γκαρσία συνεχίζει να μαζεύει τίτλους στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μορφές της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ουρουγουανός αποφάσισε να γίνει προπονητής. Επέλεξε αυτό να γίνει στις ακαδημίες του “δικεφάλου” του Βορά.

Σύμφωνα με το Sportime ο αγαπημένος Πάμπλο των οπαδών του ΠΑΟΚ έχει προτάσεις από το εξωτερικό, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να φύγει από την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Sportime αναφέρει:

Μετά την σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα ο Γκαρσία έγινε προπονητής και πλέον προορίζεται για τον πάγκο της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου. Μετά την τρομερή διετία στην τεχνική ηγεσία της Κ19, η οποία σάρωσε τους τίτλους και έχει ξεχάσει τι πάει να πει ήττα ο Πάμπλο Γκαρσία  είναι έτοιμος για τον ΠΑΟΚ του αύριο.

Παρά το γεγονός πως είχε προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Ισπανίας, απ’ όπου έχει περάσει σαν ποδοσφαιριστής, ο νεαρός προπονητής θα παραμείνει σίγουρα για έναν ακόμη χρόνο στην Κ19 του Δικεφάλου με στόχο να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να σε θέση να αναλάβει τα επόμενα χρόνια τα ηνία της πρώτης ομάδας των «ασπρόμαυρων». Η εκτίμηση της διοίκησης του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Γκαρσία είναι δεδομένη και οι δύο πλευρές, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ήθελαν να συνεργαστούν τα επόμενα χρόνια σε ό,τι αφορά την ανδρική ομάδα του Δικεφάλου, με την εικόνα του Πάμπλο στον πάγκο να είναι επιθυμία μεγάλης μερίδας του κόσμου των Θεσσαλονικέων.

Οι στιγμές του Πάμπλο

Σαν ποδοσφαιριστής

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2010 ο Πάμπλο Γκαρσία έζησε την πιο έντονη στιγμή του στην Τούμπα όταν σκόραρε κόντρα στον Παναθηναϊκό λίγες μόνο μέρες αφού έχασε τη μητέρα του σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Σαν προπονητής

Πέρσι, λίγες ώρες μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου η ομάδα του Γκαρσία κέρδιζε τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και εξασφάλιζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τότε οι παίκτες του τον σήκωσαν στα χέρια αποθεώνοντάς τον.

Η αναγνώριση

Τον Ιούνιο του 2018 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Πάμπλο Γκαρσία για δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει πως ο Ουρουγουανός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

 Πάμπλο Γκαρσία: Φιλοσοφία πρωταθλητή

Φέτος, οι μικροί του ΠΑΟΚ σε 24 ματς μέχρι σήμερα μετρούν 23 νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας «κλειδώσει» και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή για δεύτερη σερί σεζόν, μετατρέποντας το πρωτάθλημα υποδομών της Super League σε παράσταση για ένα ρόλο. Στην Ευρώπη, η ομάδα του Γκαρσία κόντραρε στα ίσα την πανίσχυρη Τότεναμ, με τους παίκτες του Δικεφάλου να «συστήνονται» με τον καλύτερο τρόπο στους Ευρωπαίους σκάουτερ…

Στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ βοηθάει και η φιλοσοφία του Ουρουγουανού προπονητή. Στον 41χρονο τεχνικό, όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, αρέσει το ισπανικό αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Η φετινή Κ19 του ΠΑΟΚ είχε σε όλα τα ματς της μεγαλύτερα ποσοστά από τον αντίπαλο στην κατοχή της μπάλας και τον καθήλωνε με το παιχνίδι της. Αγαπημένο σύστημα Λατινοαμερικάνου κόουτς είναι το 4-3-3, όπου στο κέντρο υπάρχει πάντα ένα καθαρό αμυντικό χαφ σε ρόλο κόφτη και πλαισιώνεται από δύο παίκτες με πιο επιτελικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments