Ελλάδα

Σύνταγμα: Πρόσφυγες έστησαν σκηνές μετά την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια (pics)

Σύνταγμα: Πρόσφυγες έστησαν σκηνές μετά την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια (pics)
Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα. "Είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια", γράφουν τα πλακάτ που κρατούν.

Αντίσκηνα στο Σύνταγμα έχουν στήσει πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι πρότινος έβρισκαν στέγη σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια και τα οποία εκκενώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που γράφουν συνθήματα.

«Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω. Χρειαζόμαστε ένα μέρος για να ζήσουμε», γράφει μια από τις ταμπέλες. «Είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια», γράφει άλλη.

Τα βλέμματα των παιδιών μιλάνε από μόνα τους, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται. Άλλα ζωγραφίζουν και άλλα κοιμούνται στην αγκαλιά δικών τους ανθρώπων.

  • Οι εικόνες από την πλατεία Συντάγματος είναι χαρακτηριστικές:

Μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του – Φωτογραφία: Λυδία Σιώρη


Ένα παιδί ζωγραφίζει. Στην άκρη διακρίνουμε έναν ήλιο.


Ένα από πολλά πλακάτ που είναι τοποθετημένα στο Σύνταγμα


Φωτογραφία Eurokinissi – Λυδία Σιώρη


Οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος


Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του.

  • Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

Περισσότερα