Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: Νέα ένσταση από τον Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Εκλογές στην Τουρκία: Νέα ένσταση από τον Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη
Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε νέα ένσταση, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να πιέζει για την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, το κόμμα του, το AKP κατέθεσε προσφυγή για τα αποτελέσματα στην εν λόγω πόλη.

Κύριος στόχος του AKP και κατά συνέπεια του Ερντογάν, είναι η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, κατέθεσε ένσταση για 14.712 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτοί βρίσκονται μεταξύ των δημοσίων λειτουργών που καρατομήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκκαθαρίσεων Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Anadolu.

Σύμφωνα με τον Γιαβούζ, το AKP κατέθεσε την προσφυγή επισυνάπτοντας τη λίστα με τους εν λόγω ψηφοφόρους στο Ανώτατο εκλογικό συμβούλιο.

Την Τρίτη το κόμμα ζητούσε από το συμβούλιο να μην δοθεί η έγκριση σε κανέναν υποψήφιο να αναλάβει την δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Πέμπτη πως το κόμμα του θα εξακολουθήσει τις ενστάσεις εντός του νομικού πλαισίου, μέχρι να δοθεί οριστική απόφαση από το Συμβούλιο.

«Όταν το Συμβούλιο βάλει μια τελεία στο θέμα, τότε θα θεωρηθεί λήξαν και για εμάς. Οι συζητήσεις και οι αποκλίσεις για τις εκλογές δεν αντιβαίνουν τη λειτουργία της τουρκικής δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, η διαφορά ανάμεσα στον Ιμάμογλου και τον Γιλντιρίμ στην Κωνσταντινούπολη είναι μόλις 13,996 ψήφοι, λιγότερες δηλαδή από τον αριθμό των πολιτών που καθαιρέθηκαν και άρα, σύμφωνα με το κόμμα, δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments