Κόσμος

Brexit: Επαναλαμβάνονται με δυσκολίες οι συνομιλίες κυβέρνησης – Εργατικού κόμματος για συναίνεση

Brexit: Επαναλαμβάνονται με δυσκολίες οι συνομιλίες κυβέρνησης – Εργατικού κόμματος για συναίνεση
Brexit: Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει όσα εμφατικά έχει απορρίψει τρεις φορές το κοινοβούλιο».

Με αλληλοκατηγορίες για την πρόοδο των συνομιλιών επαναλήφθηκαν σήμερα – μετά την πασχαλινή διακοπή – οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο Εργατικό κόμμα για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο Brexit. Σε σημερινή ενημέρωση εκπρόσωπος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στο Εργατικό κόμμα ότι κωλυσιεργεί και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες σε κάποιους τομείς όπως σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, αλλά χαρακτήρισε τη στάση της διαπραγματευτικής ομάδας του κόμματος σοβαρή και εποικοδομητική.

Σε ότι αφορά το υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη να εγκριθεί το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης από το κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η επικυρωθεί η ομαλή έξοδος από την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει όσα εμφατικά έχει απορρίψει τρεις φορές το κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες μόνο εάν η Τερέζα Μέι αλλάξει τη στάση της. Από την πλευρά του ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάμερο, είπε ότι υπήρξε ανταλλαγή αλληλογραφίας με την κυβέρνηση, αλλά τώρα πρέπει να γίνουν γνωστές οι θέσεις της για τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ταξιδεύοντας στη Βρετανία μετά το Brexit: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Brexit δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους πολίτες της Βρετανίας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι ισχύει για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο Νησί. Αν τελικά η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο θέμα των πτήσεων δεν αναμένεται να υπάρξουν άμεσες αλλαγές. Τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 όλα θα συνεχίσουν να είναι ίδια. Ωστόσο έχει γίνει πρόβλεψη ακόμα και στο σενάριο άτακτης εξόδου. Αυτό δεν θα επιφέρει περιορισμούς βρετανικών και ευρωπαϊκών αερογραμμών.

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε με τα φέρυ που ταξιδεύουν στην Βρετανία από χώρες της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τις οδικές εκδρομές, αλλά και τα ταξίδια με το τρένο. Για παν ενδεχόμενο, οι ταξιδιώτες θα είναι καλό να μιλήσουν με το ταξιδιωτικό τους γραφείο για λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής.

Brexit: Το Ελληνικό ενδιαφέρον

Κάτι που αφορά και πολλούς Έλληνες είναι τι θα γίνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για δουλειά ή σπουδές. Από το 2018 υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές ώστε να μην απαιτείται βίζα για τους πολίτες είτε του Ηνωμένου Βασιλείου που κατευθύνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε το αντίστροφο.

Οι όποιες αλλαγές θα υπάρξουν από το 2021. Τότε έχει ήδη αποφασιστεί για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν ένα μικρό ποσό για το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα και αυτό γιατί θα ενταχθούν στις τρίτες χώρες.

Εν κατακλείδι ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Μεγάλη Βρετανία ακόμα και στο ακραίο σενάριο της άτακτης εξόδου από την ΕΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments