Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη πτώση στην δημοτικότητα του

Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη πτώση στην δημοτικότητα του
Ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τα νούμερα της δημοτικότητας του να έχουν συνεχόμενη πτώση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της πολιτικής του καριέρας. Τα νούμερα του είναι ιδιαίτερα πεσμένα.

Συγκεκριμένα το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο της προεδρίας του, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρόμπερτ Μάλερ την προηγούμενη εβδομάδα, για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Politico / Morning Consult poll).

Παρά την μείωση του ποσοστού αποδοχής, καταγράφεται μικρή υποστήριξη στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών εξουσιών (impeachment) από τον Τραμπ, όπως δείχνουν τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, ενώ ποσοστό 39% των συμμετεχόντων αποδέχεται θετικά την άσκηση της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ: Σε ελεύθερη πτώση τα νούμερα του

Το ποσοστό αυτό είχε καταγραφεί στο 44% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το 39% αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ σε δημοσκόπηση του “ Politico.”

Το ίδιο χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου, είχε καταγραφεί και στα μέσα Αυγούστου του 2017, μετά το ξέσπασμα της βίας στους δρόμους του Σάρλοτσβιλ (Βιρτζίνια) από την ίδια δημοσκόπηση (Politico / Morning Consult poll).

Περίπου έξι στους δέκα ερωτηθέντες ή ποσοστό 57% αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα άσκησης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

Διαβάστε Eπίσης

Game of Thrones: Πρώην στέλεχος της CIA σε ρόλο κομπάρσου στη σειρά (pic)

Το μοντέλο ενός δολοφόνου: Η τελευταία κοπέλα που πόζαρε στο κρεβάτι του serial killer (vid)

Περισσότερα