Video

Σρι Λάνκα: Το ανατριχιαστικό βίντεο με τον βομβιστή να χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι

Σρι Λάνκα: Το ανατριχιαστικό βίντεο με τον βομβιστή να χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι
Ήρεμος, με γοργό βήμα και με απόλυτη ψυχραιμία, ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον πόνο στη Σρι Λάνκα περνάει δίπλα από ένα κοριτσάκι και το χαϊδεύει στο κεφάλι. Σε άλλο βίντεο διακρίνεται άλλος βομβιστής να μπαίνει στο ξενοδοχείο.

Πάνω από 300 νεκροί. Παιδιά, γυναίκες, νέοι… Η ισλαμιστική τρομοκρατία κτύπησε με σφοδρότητα τη χριστιανική κοινότητα στο Negombo της Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα. Λίγες ώρες αργότερα, την ευθύνη αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο, εφόσον αποδειχθεί ότι όντως βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη αυτή τραγωδία, θα επιβεβαιώσει τους φόβους των διεθνών μυστικών υπηρεσιών ότι η υποχώρηση του Χαλιφάτου στη Συρία και στο Ιράκ, δεν εξαφάνισε τον κίνδυνο.

Δύο νέα βίντεο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στη Σρι Λάνκα, έρχονται για να αποδείξουν τον κυνισμό, την ψυχρότητα και το αδιανόητο των πράξεων, που κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι σχεδιάζουν και κάποια θλιβερά άτομα, δίχως λογική και ανθρωπιά, εκτελούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο «καμικάζι» με το σακίδιο στην πλάτη, που μεταφέρει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στη γεμάτη από κόσμο εκκλησία, περνάει από την πλατεία και λίγα δευτερόλεπτα πριν ανατιναχθεί, χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι που τυχαίνει να περνά από μπροστά του με τον παππού του. Ο ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας ακουμπά το κεφάλι του παιδιού και με σταθερό βήμα συνεχίζει την πορεία του προς το ραντεβού θανάτου που είχε δώσει με δεκάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Στο επόμενο βίντεο, η κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου Shangri La hotel, διακρίνεται τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του στους διαδρόμους. Με τον ίδιο τρόπο, με παγερό ύφος και ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά στην πλάτη, ο βομβιστής αυτοκτονίας προχωρά προς τον στόχο του…

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Στους 359 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Σε 359 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.

Οπως αναφέρει το Reuters, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σρι Λάνκα δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πόσα θύματα υπήρξαν σε κάθε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία και τις τρεις εκκλησίες όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι χθες ο αριθμός των νεκρών είχε ανακοινωθεί πως ήταν 321, καθώς υπέκυψαν στα τραύματά τους ορισμένοι από τους 500 τραυματίες των επιθέσεων.

Σρι Λάνκα: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Υπενθυμίζεται οτι τo Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης AMAQ. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, δεν δίνονται στοιχεία και για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το “πρακτορείο ειδήσεων” της οργάνωσης AMAQ. Ωστόσο, σημειώνει ότι δεν δίνονται περισσότερα στοιχεία και για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράιστσερτς», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υφυπουργός Άμυνας Ρουβάν Βιζεβαρντένε, αναφερόμενος στην επίθεση της 15ης Μαρτίου που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της μεγάλης πόλης του νότου της Νέας Ζηλανδίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments