Ελλάδα

Μεγάλο Σάββατο σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας τους για τις τελευταίες αγορές

Μεγάλο Σάββατο σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας τους για τις τελευταίες αγορές
Μεγάλο Σάββατο σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας τους για τις αγορές της τελευταίας στιγμής.

Μεγάλο Σάββατο σούπερ μάρκετ: Τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι μπορούν να κάνουν και αύριο οι καταναλωτές, καθώς η αγορά συνεχίζει να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, προκειμένου οι καταναλωτές να προλάβουν να προμηθευτούν όλα όσα χρειάζονται για το εορταστικό τους τραπέζι. Η αγορά κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επαγγελματίες της αγοράς, το καταναλωτικό κοινό ξεκίνησε μόλις σήμερα, δειλά-δειλά και χωρίς υπερβολές τις αγορές του για το πασχαλινό τραπέζι, αργότερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι ίδιοι διατυπώνουν την εκτίμηση, αλλά και την ελπίδα, ότι σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα είναι πιο αυξημένη, αφού τις προηγούμενες ημέρες ήταν, σημειώνουν, ιδιαίτερα υποτονική.

Μεγάλο Σάββατο σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν

  • Τη Μεγάλη Παρασκευή, 26 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 13:00-20:00.
  • Το Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν 08:00-18:00.
  • Την Κυριακή του Πάσχα, 28 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Ωράριο καταστημάτων

  • Τη Μεγάλη Παρασκευή, 26 Απριλίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 13:00-19:00.
  • Το Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 09:00-15:00.

Υποτονική η κίνηση στις λαϊκές αγορές

Υποτονική χαρακτηρίζει την κίνηση στις λαϊκές αγορές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, τονίζοντας ότι «παρά τις λογικές τιμές, ακόμη και χαμηλότερες σε πολλά είδη, καταγράφουμε πτώση σε ποσοστό 30%, σε σχέση με πέρυσι». Διευκρινίζει πως «πλέον οι Ελληνίδες νοικοκυρές, όχι μόνο κάνουν εξαντλητική έρευνα αγοράς, αλλά ψωνίζουν και τα άκρως απαραίτητα. Δεν ξεφεύγουν ούτε στο ελάχιστο. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η αγοραστική δύναμη συρρικνώθηκε, η κατανάλωση μειώθηκε και πλέον τα ελληνικά νοικοκυριά δείχνουν να έχουν μάθει στα λίγα, ή στα άκρως αναγκαία και απαραίτητα».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές, ο ίδιος λέει ότι είτε δεν υπάρχουν μεταβολές συγκριτικά με πέρυσι είτε κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, με «εξαίρεση τις τομάτες και τις πατάτες που παρουσιάζουν αύξηση 20%, λόγω μειωμένης προσφερόμενης ποσότητας». Ενδεικτικά αναφέρει ότι το μαρούλι πωλείται προς 70-80 λεπτά, το ματσάκι τεσσάρων τεμαχίων φρέσκου κρεμμυδιού προς 1 ευρώ, τα δύο κουνουπίδια προς 1 ευρώ, το μπρόκολο, από 0,50 έως 0,75 ευρώ και οι πράσινες σαλάτες προς 0,60 ευρώ. Αναφορικά με τα φρούτα, ο κ. Μακρίδης επισήμανε, ότι οι τιμές τους διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα, με τα μήλα και τα πορτοκάλια στα 0,50 με 1 ευρώ /κιλό και τις μπανάνες στο 1 ευρώ/κιλό.

Δυστυχώς, όπως επισημαίνει ο ίδιος, οι πατάτες, που αποτελούν απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε ελληνικό τραπέζι, πωλούνται προς 0,71-1 ευρώ/κιλό, όταν πέρυσι ξεκινούσαν από τα 0,58 ευρώ/κιλό και οι τομάτες προς 1,50-2 ευρώ/κιλό, στο +10-20%, ανάλογα με την ποιότητα, λόγω χαμηλής προσφοράς και αυξημένης ζήτησης”. Κατά τον κ.Μακρίδη, κάποιος μπορεί να βρει στις λαϊκές αγορές αβγά προς 10-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments