Ελλάδα

Σαϊτοπόλεμος: Ξεσπά μέσω Facebook ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη (pic)

Σαϊτοπόλεμος: Ξεσπά μέσω Facebook ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη (pic)
O σαϊτοπόλεμος φέτος στην Καλαμάτα σημαδεύτηκε από το χαμό ενός 53χρονου εικονολήπτη.

Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα. Κατά την Ελληνική Επανάσταση οι Μεσσήνιοι πέταξαν σαΐτες γεμισμένες με μπαρούτι για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Από τότε, σε ανάμνηση του γεγονότος, κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη γίνεται σαϊτοπόλεμος. Ωστόσο, συνεχώς προκαλούνται ατυχήματα με αποκορύφωμα φέτος τον θάνατο ενός 53χρονου εικονολήπτη.

Ο λόγος για τον Κώστα Θεοδωρακάκη που  ήταν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και της ιστοσελίδας messinianews. Την Κυριακή του Πάσχα χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που η κάμερά του μετέδιδε ζωντανά το έθιμο, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο σοκ, αλλά και θυμό στην τοπική κοινωνία.

Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Είναι στο DNA των Μεσσηνίων».

Το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη

Ο γιος του άτυχου 53χρονου μέσω Facebook ξεσπά αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα».

  • Η ανάρτησή του:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments