Διεθνή

29 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

29 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευχής
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η εκπλήρωση περισσότερων ευχών και η ανάγκη να μοιραστεί ελπίδα, φως, και δύναμη σε όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους. Η βοήθεια μπορεί να έχει τη μορφή μίας δωρεάς στο εικονικό συντριβάνι της διαδικτυακής τοποθεσίας www.worldwishday.org ή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διάδοσης του μηνύματος σε φίλους και συγγενείς.

Η 29η Απριλίου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish Day), επειδή την ημέρα αυτή του 1980 εκπληρώθηκε η ευχή του επτάχρονου αμερικανού Κρις Γκρέισιους (1972-1980) να γίνει αστυνομικός. Το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, αφότου έλαβε το σήμα του αστυνομικού. Η συγκινητική ιστορία του μικρού Κρις αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της διεθνούς οργάνωσης Make-A-Wish.

29 Απριλίου: Δευτέρα του Πάσχα – Το Ευαγγέλιο Όρθρου της Δευτέρας του Πάσχα 29 Απριλίου 2019. Δευτέρα της Διακαινησίμου. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος. Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι Απόστολοι. Ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης και Μητροπολίτης Θηβών. Κατά Λουκά: Σημάδια τελικής κρίσης και διωγμοί. Ευαγγελικό απόσπασμα όρθρου κατά τη Δευτέρα της Διακαινησίμου από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. 29 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και είναι η πρώτη ημέρα τη Διακαινησίμου εβδομάδος.

29 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα γιορτάζουν οι: Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γκόγκος, Γιώργης, Γιωργίτσης, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γιωργίτσα, Γίτσα, Γωγώ, Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Κέρκυρα, Κερκύρα, Σωσίπατρος, Σωπάτρα, Σώπατρος, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα.

29 Απριλίου – Παγκόσμιες Ημέρες:

  • Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου
  • Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας
  • Παγκόσμια Ημέρα Χορού
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments