Αθλητισμός

Βουλγαρία: Σέντρα σε αγώνα ποδοσφαίρου με… σπάσιμο αυγών

Βουλγαρία: Σέντρα σε αγώνα ποδοσφαίρου με… σπάσιμο αυγών
Μια πρωτότυπη σέντρα έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Βουλγαρία.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν σε αγώνα στην Βουλγαρία για να καθορίσουν σέντρα. Τι έκαναν; Αντί για στρίψιμο νομίσματος οι αρχηγοί των δυο ομάδων πήραν δυο αυγά, στα χρώματα των ομάδων τους, και τα τσούγκρισαν λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα, με τον νικητή να παίρνει και τη σέντρα της αναμέτρησης.

Αυτό συνέβη στην αναμέτρηση της Μπότεφ Πλόβντιβ με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Η ΠΦΚ ΤΣΣΚΑ Σόφιας  είναι επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Στάντιον Μπαλγκάρσκα Άρμια, χωρητικότητας 22.990 θεατών.

Στις 5 Μαΐου 1948 ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα του βουλγαρικού στρατού και ήταν μέρος του Κεντρικού Αθλητικού Συλλόγου του Στρατού (ΤΣΣΚΑ) Σόφιας , μετέπειτα ΟΣΚ ΤΣΣΚΑ Σόφιας (ОСК ЦСКА – 1948). Πλέον η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με το βουλγαρικό στρατό. Η έδρα της ομάδας είναι το στάδιο «Μπαλγκάρσκα Άρμια» χωρητικότητας 22.015 θέσεων. Το 2015, λόγω χρεών, η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση από την αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή της χώρας, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό Νότιο-Δυτικό Ε Γκρουπ (3η κατηγορία του βουλγαρικού ποδοσφαίρου). Το 2016, πήρε τη θέση της Λίτεξ Λόβετς στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας άλλαξε αρκετά ονόματα μέχρι να καταλήξει στο σημερινό της όνομα. Ξεκίνησε με το ονόματα Σεπτέμβρι πρι ΣΔΒ το οποίο είχε από το 1948 που ιδρύθηκε και ολόκληρη την περίοδο 1948/49. Το 1950 ονομαζόταν Ναρόντνα Βόισκα δηλαδή Λαϊκός Στρατός. Το 1951 και το 1953 ονομαζόταν ΣΔΝΒ Σόφιας όπου τα αρχικά σημαίνουν κεντρικό σπίτι του λαϊκού στρατεύματος. Το 1954 εως το 1962 το όνομα της ομάδας ήταν ΣΔΝΑ Σόφιας δηλαδή κεντρικό σπίτι του λαϊκού στρατού. Το 1962 εως το 1985 ονομαζόταν ΤΣΣΚΑ όπως και τώρα. Ενώ για ένα μικρό διάστημα από το 1985 εως το 1989 ονομαζόταν ΣΦΚΑ Σρέντετς δηλαδή κεντρική ποδοσφαιρική ομάδα του στρατού Σρέντετς. Τέλος το σημερινό όνομα σημαίνει Κεντρική αθλητική ομάδα του στρατού.

ΠΦΚ Μπότεφ Πλόβντιβ

Η ΠΦΚ Μπότεφ Πλόβντιβ (βουλγαρικά: ПФК Ботев Пловдив) είναι η παλαιότερη βουλγαρική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τη Φιλιππούπολη. Η ομάδα ιδρύθηκε στις 12 Μαρτίου 1912 από μια ομάδα μαθητών. Ονομάστηκε Μπότεφ προς τιμή του εθνικού ήρωα της χώρας Χρίστο Μπότεφ. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο. Έδρα της ομάδας είναι το Στάδιο Χρίστο Μπότεφ, χωρητικότητας 18.000 θέσεων.

Η ομάδα έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα και τρεις φορές το κύπελλο Βουλγαρίας. Έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης και έχει κερδίσει το Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου. Αυτό το διάστημα αγωνίζεται στην Πάρβα λίγκα, την ανώτατη κατηγορία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments