Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γκιστ

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γκιστ
Ο Παναθηναϊκός και τα δεδομένα να κρατήσει τον Τζέιμς Γκιστ στο ρόστερ του.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει για τη νέα σεζόν τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Τζέιμς Γκιστ. Το συμβόλαιο του Αμερικανού σέντερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του. Τα δεδομένα για τον Γκιστ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna.gr, είναι ξεκάθαρα. Αν ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού θελήσει να τον κρατήσει, τότε αυτό θα γίνει με γενναία μείωση του συμβολαίου του (περίπου 250.000 ευρώ).

Από την άλλη, αν οι πράσινοι κινηθούν για μια ριζική ανανέωση των ξένων, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για να συνεχίσει ο 33χρονος την καριέρα του στο ΟΑΚΑ. Όλα ωστόσο θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι, καθώς ο Γκιστ είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και το συναίσθημα πάντα μπορεί να παίξει το ρόλο του.

Από την ιταλική Μπιέλα στην καθιέρωση στον Παναθηναϊκο

Ο Γκιστ έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ τα έτη 2004-2008. Το 2008 επιλέχθηκε στο ντραφτ του NBA στο νούμερο 57 από τους Σπερς, χωρίς όμως να καταφέρει να παίξει ακόμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Τη σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε στην ιταλική Μπιέλα. Η χρονιά που ακολούθησε τον βρήκε στη Ρωσία για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κούμπαν. Δεν στέριωσε ούτε στη Ρωσία με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για την Παρτιζάν Βελιγραδίου, όπου αγωνίστηκε και πάλι μόνο για μία σαιζόν κερδίζοντας όμως την Αδριατική Λίγκα και το Πρωτάθλημα Σερβίας. Το καλοκαίρι του 2011 βρίσκει νέα στέγη στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Φενέρμπαχτσε.

Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην ισπανική Μάλαγα αλλά μετά από λίγους μήνες αποχώρησε στα πλαίσια της ανταλλαγής (πρώτη ανταλλαγή στην ιστορία της Ευρωλίγκα) του, με τον Άντι Πάνκο του Παναθηναϊκού. Στο τριφύλλι ο Γκιστ ταίριαξε στη χημεία της ομάδας, βοηθώντας καταλυτικά στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα τις σαιζόν 2012-2013 και 2013-2014 καθώς και στους αγώνες τις ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Το Μάρτιο του 2015 ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2017. Στις 22 Οκτωβρίου 2015 κόντρα στην τουρκική Καρσίγιακα, ο Γκιστ έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων (27) στην Ευρωλίγκα.

Ο Γκιστ κατέκτησε επίσης το Κύπελλο Ελλάδος το 2015 κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας (68-53) και το 2016 κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου (101-54). Τον Νοέμβριο του 2016 τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και έμεινε εκτός δράσης για περίπου πέντε μήνες.Τον Ιούνιο πανηγύρισε το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του στην Ελλάδα, αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-3 τον Ολυμπιακό με τον ίδιο να κάνει καλούς τελικούς.

Στις 5 Ιουλίου ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πράσινους μέχρι το 2019. Τον Δεκέμβρη του 2017 αναδείχτηκε MVP της 10ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τον Φεβρουάριο του 2018 συμμετείχε για τρίτη φορά στο Ελληνικό All Star game.

Τον Ιούνιο κατέκτησε για τέταρτη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας, αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 τον Ολυμπιακό.

Τον Φλεβάρη του 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ με 79-73 και τον ίδιο να έχει 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Με αυτόν τον τίτλο έφτασε τους δέκα με τους πράσινους και έγινε ο δεύτερος ξένος στην ιστορία του συλλόγου, που καταφέρνει να φτάσει τον διψήφιο αριθμό τίτλων μετά τον Μπατίστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments