Ελλάδα

Τσιγάρα και καπνός: Αλλάζουν όλα από τις 20 Μαϊου

Τσιγάρα και καπνός: Αλλάζουν όλα από τις 20 Μαϊου
Τσιγάρα και καπνός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές που έρχονται.

Τσιγάρα και καπνός: Αρκετές αλλαγές έρχονται τρόπο διάθεσης και διανομής τσιγάρων, καθώς και καπνού για στριφτά τσιγάρα. Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από τις 20 Μαϊου και έχουν ως στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Πρόκειται για έναν σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού, που θα εγκατασταθεί σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και θα παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίζονται εύκολα τα προϊόντα καπνού, με έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Το παραπάνω μέτρο ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και προβλέπει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού για τη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού με προϊόντα καπνού και ένα σύστημα χαρακτηριστικών ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο θα είναι εύκολο να εντοπιστούν τα παράνομα προϊόντα.

Σύμφωνα με το economistas.gr, μεγάλες καπνοβιομηχανίες της χώρας, όπως η Καρέλιας, έχουν προχωρήσει για το λόγο αυτό σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τόσο στις παραγωγικές εγκαταστάσεις όσο και στους εμπλεκόμενους με την διανομή καπνικών προϊόντων.

Τσιγάρα και καπνός: Τέλος στο λαθρεμπόριο

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία το ποσοστό των λαθραίων τσιγάρων που κυκλοφορούν στην αγορά φτάνει το 18%. Ωστόσο άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει μέχρι το 25%. Η χώρα μας  κατέχειτο δεύτερο υψηλότερο ποσοστό εμπορίου λαθραίου τσιγάρων σε ολόκληρη την ΕΕ, μετά την Λετονία. Υπολογίζεται πως στην Ελλάδα το κράτος χάνει πάνω από 600 εκατ. ευρώ ετησίως από την παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments