Ελλάδα

Μάθε που ψηφίζεις: Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ανήκετε με ένα κλικ

Μάθε που ψηφίζεις: Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ανήκετε με ένα κλικ
Μάθε που ψηφίζεις: Ο εύκολος τρόπος να δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο πρέπει να πάτε στις εκλογές.

Μάθε που ψηφίζεις: Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις».

Οι πολίτες χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία (Ειδικός Εκλογικός Αριθμός, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης) μπορούν να δουν σε ποια περιοχή και τμήμα ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.

Επίσης, στην ίδια πλατφόρμα  μπορούν να πληροφορηθούν πού θα ψηφίσουν και οι Ευρωπαίοι πολίτες, συμπληρώνοντας τα πεδία επώνυμο, όνομα, έτος γέννησης ή μόνο το πεδίο του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη στο  http://eklogesapps.ypes.gr/eea/eea.htm

Οι Ευρωεκλογές 2019 θα πραγματοποιηθούν στα 28 κράτη – μέλη στις 23-26 Μαΐου 2019. Ένα σύνολο 751 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπούν περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους από 28 κράτη-μέλη. Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μελών του από 751 σε 705, δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η θητεία των εκλεγμένων μελών στις Ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 θα είναι από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Αυγούστου 2023. Η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει 13 περιφέρειες και 325 δήμους.

Μάθε που ψηφίζεις: Πρώτη ψήφος για τους 17χρονους

Θυμίζουμε τι σε αυτές τις εκλογές  δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 17χρονοι, καθώς σε αυτές τις δημοτικές εκλογές εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ν.4555/2018, ενώ τίθεται σε ισχύ το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments